Хіти тижня. "Просто бізнес": Стали відомі страшні факти про фігуранта у справі побиття нардепа Найєма (фото)

Один з нападників виявився причетним до іншої кримінальної справи, пов'язаної з викраденням людини та вимаганням грошей.

До побиття Найєма Магомет Саітов вже був фігурантом кримінальної справи. Фото:ІнформаторМагомета Саітова, одного з нападників на нардепа Мустафу Найєма, в листопаді 2017 року затримали за викрадення людини. Він вимагав у матері 20-річного хлопця викупити його за 5000 доларів. Задум хлопця не вдався - його відразу ж затримали поліцейські. Документи, що підтверджують даний факт, виявилися в розпорядженні інтернет-видання Інформатор, передають Патріоти України.

Подія трапилася ще 26 листопада (в одній з телеграм вказано 21 число, але це, швидше за все помилка - ред.) 2017 року. О 21:45 жінка звернулася по лінії «102» про те, що на її телефон передзвонили з номера сина і повідомили, що його викрали біля ТРЦ «Україна» (площа Перемоги, 1) в Києві. За його звільнення кіднеппери зажадали 5000 доларів.

За словами жінки, викрадення сталося в період часу з 19:00 до 21:30. Також вона сказала, що зловмисники, судячи по голосу, були, швидше за все, кавказцями, як і її син, утримуваний в позашляховику Toyota Sequoia.

Вже о 22:40 розслідуванням зайнялася Нацполіція Шевченківського району на чолі з відповідальним - заступником начальника кримінальної поліції Віталієм Стрижаком. На місце події виїхала перша слідчо-оперативна група відділу поліції Шевченківського району. Судячи з документів, відразу ж відбулося затримання викрадачів.

Зловмисниками виявилися три людини: один громадянин України, студент Нацуніверситету ім. Шевченка, і два - Російської Федерації (студенти КПІ і Університету Шевченка). Один з них - 21-річний Магомет-Саліх Арбуєвич Саітов, який через півроку стане одним з обвинувачених у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма. Зараз він перебуває під домашнім арештом до 30 червня.

Вже 27 листопада подію кваліфікували за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу ( «Викрадення людини за попередньою змовою групи осіб») з поміткою «Розкриття раніше скоєного злочину»). Санкція статті - від трьох до п'яти років позбавлення волі.

Варто відзначити, що в реєстрі судових рішень немає жодних даних про цю справу, немає навіть звісток про запобіжний захід. Тобто, як завершилася справа, якщо завершилася взагалі - невідомо.

Тим часом самого Найєма забезпечили особистою охороною. Про це кілька днів тому заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв: «В рамках кримінального судочинства громадянин Мустафа-Масі Найєм забезпечений фізичною охороною співробітниками поліції на той період, який ми вважатимемо за потрібне».

Виданню стало відомо, що стан Найєма, незважаючи на те, що пройшло вже півтора тижні, не стає краще. У політика постійна температура і болі. Через металеву шину, встановлену йому, зараз неможливо зробити МРТ: "У нього постійні головні болі, а визначити їх причину не можна", - розповіло джерело.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...