Лабіринт Ночі: НАСА показало захоплюючий знімок Марса (фотофакт)

Знімок зроблений 24 листопада 2015 року науковим інструментом HiRISE орбітальної станції MRO.

Знімок  Марса. Фото: World History Archive / Globallookpress.com,НАСА показало знімок одного з регіонів лабіринту Ночі на Марсі, зроблений 24 листопада 2015 року науковим інструментом HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) орбітальної станції MRO (Mars Reconnaissance Orbiter). Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На знімку (синім кольором) показано вміст мінералу ярозіта в східній частині найбільшого лабіринту Марса, що представляє собою комплекс пересічних каньйонів довжиною до 1,2 тисячі кілометра. На Землі ярозит (мінерал з сульфату калію і заліза) виявлений в вулканічних районах.

На Червоній планеті він вперше виявлений на плато Меридіана. Наявні дані вказують на його широке поширення на Червоній планеті. Його наявність є свідченням вулканічної активності і підвищеної кислотності середовища, що мала місце в минулому на Марсі.

Орбітальний марсіанський апарат MRO був запущений до Марса в 2005 році, а в 2006-му досяг Червоної планети. У 2008-му його основна місія підійшла до кінця, але НАСА продовжило роботу зонда. Крім зйомки поверхні планети, апарат бере участь у передачі сигналів на Землю з марсоходів.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно