"Мало можливостей та перспектив": Наймолодший український студент заявив про намір отримати освіту та жити за межами країни

Найулюбленішим предметом 15-річного тернополянина є німецька мова.

Мирослав Корицький - наймолодший студент України. Фото:doba.te.ua

Тернополянин Мирослав Корицький у 15 років склав ЗНО, і вступив до тернопільського університету. Відтак став наймолодшим студентом України. Про нього розповідає сайт Доба, передають Патріоти України.

Середню групу в садочку хлопець пропустив, бо було нецікаво. До школи пішов на рік швидше, ніж його однолітки, у п’ять з половиною років. У класі був наймолодшим. А в п'ятнадцять склав екстерном ЗНО з трьох предметів. Зараз навчається у навчально-науковому інституті міжнародних економічних відносин ТНЕУ.

Як даються перші тижні навчання, чи справдилися очікування та чи думає залишати університет, Мирослав поділився з виданням.

"В університеті сприйняли мене досить лояльно. Я очікував гіршого ставлення. Ніяких "косих поглядів" не відчував і, як здається, непогано влився в колектив," – каже Мирослав.

Щодо навчання, то, каже, велику роль відіграє самоосвіта. Деякі дисципліни значно скоротили, тому багато матеріалу варто опрацьовувати самому вдома. Конспектувати під час пар намагається встигати, але зізнається, писати дають "надбагато".

Такі дисципліни як основи географії, просторова економіка та економічна теорія вже встигли зацікавити юного студента. Скоро Мирослав почне інтенсивно вивчати найулюбленіший предмет – німецьку. Адже незабаром, після другого курсу, хлопець планує поїхати до Німеччини й продовжувати здобувати освіту там.

"Німеччина – країна предків, мої прабабуся та прадідусь по маминій лінії за національністю німці. Я схожий на типічного німця: не люблю шум, привітний до незнайомців, не дуже емоційний та не люблю обговорювати інших людей." - каже хлопець.

У майбутньому наймолодший студент України не хоче залишатися на батьківщині, бо у нас «мало можливостей та перспектив».

Мирослав хоче здобути дві спеціальності та у перспективі стати фахівцем зі спортивного менеджменту. Планує жити в Німеччині.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...