На Київщині відбулися тактичні навчання з бойовою стрільбою: Опубліковано вражаючі фото

Артилеристи успішно виконали ряд вогневих вправ по знищенню і придушення взводних опорних пунктів противника

Фото: Міноборони

В Україні завершилися стратегічні командно-штабні навчання "Рубіж - 2016". До проведення навчань залучалися органи військового управління стратегічного та оперативно-стратегічного рівня, а також військові частини (підрозділи) усіх компонентів Збройних Сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони, передають Патріоти України.

Зокрема, вчора на полігоні в Дівичках Київської області відбулася практична фаза - тактичні навчання з бойовою стрільбою самохідних і гаубичних артилерійських підрозділів. Артилеристи успішно виконали ряд вогневих вправ по знищенню і придушення взводних опорних пунктів противника.

"Вперше за роки незалежності України до навчання залучено співробітники спеціалізованого науково-дослідного центру Збройних Сил України з метою аналізу результатів і визначення ступеня ураження цілей при різних видах обстрілу. Вчені визначать методи максимального вогневого ураження при мінімальних витратах боєприпасів", - повідомив командувач Ракетних військ і артилерії - заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор В'ячеслав Горбильов.

Як зазначив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, мета навчань досягнута, і після обробки результатів, отриманий досвід буде узагальнено і впроваджений у військах та навчальних закладах.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...