Невинні скрепи: У Думі вигадали неймовірну "відмазку", щоб виправдати нехлюйство Роскосмосу, яке ледь не привело до трагедії на МКС

Депутат Максим Сураєв припускає, що дірку міг просвердлити космонавт, "який захотів додому".
Падіння тиску повітря всередині Міжнародної космічної станції зафіксували 30 серпня. Фото: ЕРА.

Депутат Держдуми РФ Максим Сураєв припустив, що дірку в пристикованому до Міжнародної космічної станції кораблі "Союз МС-09" міг просвердлити психічно неврівноважений член екіпажу МКС. Про це 4 вересня він повідомив у коментарі "РИА Новости", передають Патріоти України.

Сураєв не відкидає, що дірку міг просвердлити космонавт, "який захотів додому". Водночас депутат зазначив, що на такий вчинок могла піти "психічно неврівноважена людина". За його словами, вчинок члена екіпажу він вважає "недостойним". Він додав, що це міг бути і виробничий брак.

Співрозмовник агентства закликав не звинувачувати кого-небудь із членів екіпажу МКС, поки не завершать розслідування комісії. Депутат Держдуми підкреслив, що на борту МКС є все необхідне для того, щоб просвердлити такий отвір. Падіння тиску повітря всередині Міжнародної космічної станції зафіксували 30 серпня, повідомили в "Роскосмосі".

Сайт NASA зазначає, що втрату тиску виявили диспетчери центрів управління у Г'юстоні та Корольові, коли члени екіпажу спали. Огляд вказав на отвір діаметром приблизно 2 мм, який виник у російському сегменті станції. Члени експедиції застосували термостійку каптон-стрічку, щоб уповільнити витік кисню. До складу 56-ї експедиції на МКС входить шестеро осіб: командир Ендрю Ф'юстел (NASA), бортінженери Річард Арнольд, Серена Ауньйон (обидва – NASA), Олег Артем'єв, Сергій Прокоп'єв (обидва – "Роскосмос") і Александр Герст (Європейське космічне агентство).

Глава "Роскосмоса" Дмитро Рогозін 4 вересня не заперечував, що дірку в космічному кораблі "Союз" могли просвердлили в космосі. Він відкинув версію про те, що сталася розгерметизація після потрапляння метеорита.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...