Після підвищення: У Міносвіти повідомили, наскільки зростуть розміри нових стипендій

З 1 листопада підвищення стипендій для студентів всіх рівнів акредитації склало 18%.

Ілюстрація:1kr

У Міністерстві освіти і науки України назвали розміри нових академічних та соціальних стипендій після їх підвищення на 18%. Про це інформує прес-служба Міністерства освіти, передають Патріоти України.

Повідомляється, що академічна стипендія для учнів професійно-технічних навчальних закладів складе 490 грн. Для студентів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, які навчаються на молодшого фахівця або бакалавра звичайна стипендія складе 980 грн, а підвищена — 1250.

Студенти вишів ІІІ-ІV рівня акредитації, які навчаються на бакалавра, спеціаліста або магістра отримуватимуть звичайну стипендію (1300 грн) або підвищену - 1660 грн.

Згідно з даними Міносвіти, соціальні стипендії складуть для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також тих, хто залишився без батьків у період навчання у віці 18-23 років, у професійно-технічних навчальних закладах - 1180 грн, у вишах - 2360 грн.

Для інших осіб, які мають відповідні пільги соціальні стипендії складатимуть у професійно-технічних навчальних закладах - 450 грн, у вишах І-ІІ рівня акредитації – 890 грн, у вишах ІІІ-ІV рівня акредитації, наукових установах - 1180 грн.

Також слід зазначити, що у 2018 році Міністерство фінансів планує зменшити кількість стипендіатів до 25%, а в 2020 році – до 15%.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.