Поетичний батл: Путін "відповів" Порошенку за "немытую Россию" (відео)

Журналіст кремлівського пулу вирішив, що вождь всіх росіян відповів президенту України ще півроку тому, коли подав власну "інтерпретацію" Лєрмонтова.

П.Порошенко. Фото: РИА Новости.Російські пропагандисти у відповідь на уривок з Михайла Лермонтова, який вчора, 10 червня, прочитав Петро Порошенко на заході з приводу вступу в силу безвізу України з ЄС, оголосили, що Володимир Путін завчасно відповів українському президенту і "переміг" його . Про це йдеться в матеріалі пропагандиста з "КП" Дмитра Смірнова, повідомляють Патріоти України.

Він стверджує, що "як треба читати і розуміти Лермонтова, Путін показав Порошенко ще півроку тому" - під час зустрічі в Кремлі на зустрічі з учителями. За словами президента РФ, багато хто намагається не помічати другу частину вірша -

"Быть может, за хребтом Кавказа

Укроюсь от твоих вождей,

От их всевидящего глаза,

От их всеслышащих ушей",

яка, як чомусь вважає Путін, свідчить про вірність поета російської влади.

"Тобто виходить, що Путін "відповів" Порошенко задовго до того, як президент України відкрив томик Лермонтова, щоб повторити вірш перед виступом", - пише Смірнов.

Українці вказують на те, що в своїх міркуваннях Путін навіть неправильно процитував Лермонтова, приховавши слово "царів", а також на те, що Лермонтов мав на увазі саме те, що написав, без домислів.

У свою чергу російські коментатори наголошують на тому, що авторство Лермонтова на процитований вірш не доведене ( "Прощай, немита ..." - це фальшивка "під Лермонтова", "Починати треба з того, що авторство цього вірша у літературознавців викликає сумніви", "Нема автографа цього вірша, написаного рукою Лермонтова"), деякі росіяни вимагають розірвати дипломатичні відносини з Україною за "образу" ("Після таких фінтів - не поетичним поєдинки влаштовують, - а дипломатичні відносини розривають. Це фуфло посміло образити цілу країну, Велику Державу", "Відкликати посла з незалежної у відповідь на хамство її правителя"), більшість же просто опускаються до майданної лайки.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...