Росіянина-вбивцю з 33-річним тюремним стажем, якого звільнили за "законом Савченко", затримали за розбій (фото, відео)

У Вінницькій області затримано злочинну групу з числа раніше судимих

Фото: прес-служба поліції у Вінницькій області

На Вінниччині оперативники карного розшуку спільно з поліцейськими (Тульчинського та Немирівського районів) затримали злочинну групу з числа раніше судимих, яка вчинила 22 вересня розбійний напад у селі Печера (Тульчинський район). Жертви злочинців - 69-річна жінка та її 32-річна донька-інвалід (яка не може рухатись). Двоє з нападників, засуджених за вбивство, були звільнені в травні 2016 року достроково по "закону Савченко". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Нацполіції області.

"Бандити зайшли до будинку жінок близько 17 години , озброєні пістолетом та ножем, і почали вимагати гроші.

Нападники почали бити літню жінку, а її доньці, прикутій хворобою до ліжка, приклали ніж до горла. Зловмисники забрали три мобільні телефони потерпілих, ноутбук та грошові кошти в сумі близько 3 тисяч гривень.

Як повідомив т.в.о. начальника ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, після вчинення злочину розбійники втекли на автомобілі «Нісан Альмера». В області було введено план «Перехоплення», злочинців розшукували за прикметами автомобіля та вже за декілька годин вони були затримані оперативниками при в’їзді в с. Сокілець Немирівського району.

У підозрюваних вилучили ніж, запальничку у формі пістолета та речі, викрадені з будинку потерпілих у селі Печера.

Двоє із затриманих осіб – раніше судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Організатор злочинної групи – 50-річний уродженець Росії, який 33 роки провів за гратами. Останнє покарання – 9 років ув’язнення відбував за вчинення вбивства та був на два роки раніше звільнений по закону Савченко в травні цього року. Після звільнення проживав в Хмельницькій області.

Два інших подільники – 53-річний житель Томашпільського району та 34-річний мешканець Хмельницької області, раніше судимі.

Наразі усі троє затримані за підозрою у вчиненні групового розбійного нападу та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді про їх арешт на період розслідування.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій). Затриманим загрожує покарання – від семи до дванадцяти років ув’язнення. Триває слідство", - йдеться у повідомленні.


Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...