Стало відомо, як у НАЗК будуть перевіряти готівку, вказану в е-деклараціях

Якщо є ознаки кримінально-корупційного правопорушення, НАЗК складає приписи і направляє до правоохоронних органів

Руслан Радецький. Фото: www.eurointegration.com.ua

У разі, якщо Національне агентство з питань запобігання корупції при перевірці задекларованої готівки у суб'єктів декларування виявить кримінально-корупційне правопорушення, то далі справою займатимуться правоохоронці. Про це в понеділок в ефірі телеканалу ICTV заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, повідомляють Патріоти України.

"Законодавством передбачається можливість викликати даного суб'єкта, надати йому пояснення і отримати ці пояснення. Законодавство передбачає здійснити перевірку даного суб'єкта і по інших інформаційних і реєстраційних базах органів державної влади, співставити цю інформацію і після цього, якщо буде встановлено факт наявності кримінально-корупційного правопорушення, НАЗК складає приписи і направляє до правоохоронних органів", - сказав він, відповідаючи на запитання ведучого, чи має право НАЗК перевірити готівкові кошти, задекларовані чиновниками.

На брифінгу 31 жовтня заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький наголосив, що за вказання недостовірних даних чи жартів у електронних деклараціях чиновники та депутати будуть притягуватися до адміністративної відповідальності.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...