Супутник Сатурна набагато кращий в якості колонії, ніж Марс, - NASA

​На поверхні Титана - мінус 150 за Цельсієм, йдуть метанові дощі, а в вуглеводневі моря течуть метанові річки. Проте атмосфера на супутнику Сатурна на 95% складається з азоту і потужне магнітне поле, що дозволяють людям вижити на поверхні.

Супутник Сатурна Титан, сфотографований апаратом «Кассіні». Фото: ИноСМИ.

Імовірно дуже вдале для колонізації небесне тіло в Сонячній системі - зовсім не Марс, про який всі говорять, а супутник Сатурна Титан, незважаючи на те, що з нинішнім рівнем технологій переліт туди займе до семи років. Про це йдеться в статті Scientific American, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У NASA вважають, що Меркурій - найближча до Сонця планета, непридатна для колонізації через інтенсивну радіації і величезні перепади температур на поверхні. Друга від світила планета, Венера, також не дуже підходить для колонізації через високий атмосферний тиск, який майже в сто разів перевищує земний, і температура - під 500 градусів Цельсія. Марс вченим не подобається через розріджену атмосферу, високий рівень радіації та обмежені природні ресурси.

"Ідея людської колонії на супутнику Сатурна Титані може виглядати божевільною, так як температура на його поверхні - близько 150* С нижче нуля, йдуть метанові дощі, а в вуглеводневі моря течуть метанові річки. Проте Титан, може так статися, буде єдиним місцем у Сонячній системі, де є сенс звести постійне і автономне людське житло", - стверджує планетолог NASA Аманда Хендрікс.

Титан є найбільшим з 62 відомих супутників Сатурна, який майже в 1,5 рази перевищує Місяць в діаметрі і вдвічі по масі. Атмосфера на супутнику Сатурна на 95% складається з азоту. Такий шар азоту на газовому гіганті, а також потужне магнітне поле, дозволять людям вижити на поверхні, тому що не пропустять туди космічну радіацію, вважають вчені.

Так як атмосферний тиск на "землі" Титана всього в 1,5 рази вище, ніж на нашій планеті, люди зможуть ходити там в спрощених скафандрах. "Резидентам не знадобляться костюми від надлишкового тиску - тільки теплий одяг і респіратори", - вважають в NASA.

Житло люди зможуть побудувати з пластику, для виробництва якого на планеті "необмежені ресурси" матеріалів. Також будинки можна буде звести з багатошарових і гнучких герметичних конструкцій, наповнених теплим киснем або азотом. Це, на думку експертів, дозволить побудувати "величезні приміщення".

За словами Хендрікс, запаси вуглеводнів і водяного льоду в глибинах Титана забезпечать колонізаторам компоненти для ракетного палива.

"Тітанійці не зобов'язані будуть проводити весь час під замком. Рекреаційні можливості на Титані унікальні. Наприклад, ви зможете літати. Слабка гравітація, приблизно як на Місяці, в комбінації з щільною атмосферою, дозволять людям літати з механічними крилами на спині. А якщо крила зламаються, можна не переживати, тому що падіння буде м'яким ", - відзначають дослідники.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...