У Чернівецькій області СБУ затримала фінансиста бойовиків

Гроші на окуповану бойовиками частину Луганщини через територію РФ злочинець доставляв особисто або через кур’єрів

Фото: pik.ua

У Чернівецькій області СБУ затримала посібника окупантів, який займався фінансуванням терористів "Л/ДНР". Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Для проведення своїх оборудок поплічник терористів чоловік заснував на тимчасово окупованих територіях спеціалізовану фінансову установу. Зловмисник перераховував безготівкові кошти, надані бойовиками, на територію України, де переводив їх у готівку та обмінював на російські рублі.

Гроші на окуповану бойовиками частину Луганщини через територію РФ він доставляв особисто або через кур’єрів. Упродовж 2015 – 2016 років у такий спосіб він «конвертував» понад 34 мільйони гривень. Під час обшуків в автомобілі та квартирі, де тимчасово мешкав зловмисник, співробітники СБ України вилучили понад 50 банківських карток, оформлених на підставних осіб, 50 тисяч гривень та одну тисячу євро.

Також оперативники спецслужби спільно з Державною службою фінансового моніторингу заблокували на банківських рахунках затриманого понад один мільйон гривень. Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Спеки не буде? Метеорологиня розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

середа, 24 квітень 2024, 6:59

Очікується, що цьогоріч літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Про це "24 каналу" розповіла метеорологиня Віра Балабух, передають Патріоти України. "Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, ...

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...