"У нас люди гинуть“, - на форумі безпеки представник Міноборони розкритикував "Укроборонпром"

У командуванні ЗСУ заявили про численні проблеми, пов’язані з експлуатацією та застосуванням новітніх українських бронетранспортерів БТР-4Е, мінометів “Молот” і КБА-48 концерну "Укроборонпром", а також вантажних авто виробництва компанії “АвтоКрАЗ".

Засідання форуму. Фото:https://defence-ua.com/

27 квітня 2017 року в готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv відбувся “Український форум з оборони і безпеки ’17”, в рамках якого представник міністерства оборони України різко критикував продукцію концерну "Укроборонпром" і компанії “АвтоКрАЗ”. Про це йдеться на сайті defence express, передають Патріоти України.

Іван Волох, тимчасово виконуючий обов’язки начальника логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, під час дискусійної панелі, присвяченій розвитку сухопутних військ України, заявив про численні проблеми, пов’язані з експлуатацією та застосуванням новітніх українських бронетранспортерів БТР-4Е, мінометів “Молот” і КБА-48 від концерну "Укроборонпром", а також вантажних автомобілів виробництва компанії “АвтоКрАЗ”.

“У нас люди гинуть, тому що до кінця вони не доведені (ред.: мова йде про міномети)“. -заявив Іван Волох.

Було також відзначено, що під час проведення військового параду в 2016 році, саме новітні БТР-4Е стали найбільш проблемними зразками нової військової техніки виробництва концерну "Укроборонпром". Крім цього, було сказано, що машини виробництва компанії “АвтоКрАЗ” ще не доведені до серійного виконання і мають безліч проблемних вузлів і агрегатів.

Згідно представнику міністерства оборони України, машини КрАЗ нової збірки, в кількості кілька десятків, зараз знаходяться в несправному стані через численні відмови.

Раніше до БТР-4Е і автомобілів КрАЗ вже виникали питання щодо якості їх виробництва, але представники компанії спростували ці повідомлення.

Як приклад продуктивної співпраці між міністерством оборони України та виробниками озброєння було виділено підприємство КБ Луч з протитанковими комплексами Стугна-П і ракетами “Комбат”, які добре себе зарекомендували під час проведення випробувань і експлуатації у збройних силах.

На жаль, на сьогодні за три роки війни немає жодного реалізованого проекту в галузі ВТС в інтересах української армії. Про це заявив в рамках II Українського форуму з питань оборони і безпеки Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Лібералізація ринку озброєнь в Україні – абсолютна вимога часу. Це стосується і питань державного оборонного замовлення і особливо питань військово-технічного співробітництва. Однак навіть якщо б ДОЗ був в 10 разів більше, то ми б все одно не могли розраховувати на те, що потреби армії будуть забезпечені більш ніж на 50%.

Для отримання всіх 100% на повну повинне працювати військово-технічне співробітництво. Крім того, ВТС – це єдиний спосіб отримання іноземних інвестицій і технологій. Але на сьогодні за три роки війни немає жодного реалізованого проекту в галузі ВТС в інтересах українського війська. І це дуже погано, оскільки саме ВТС могло б зрушити ситуацію і почати системний процес переозброєння української армії», – вважає Валентин Бадрак.

Також експерт наголосив на тому, що Україні треба творити історію успіху в питанні розвитку ВТС з країнами ЄС та НАТО та оснащення за рахунок цього власних збройних сил передовими високотехнологічними зразками ОВТ іноземного виробництва. При цьому він додав, що Україна має довести, що вона готова до ВТС з іноземними державами.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...