У Росії суд видворив з країни хвору українську пенсіонерку, яка не може самостійно пересуватися (відео)

Жінка вже й не сподівалася, що зможе повернутися на Батьківщину.

Скрін відео

Суд у РФ постановив виселити українку Лідію Тарасевич, після того, як померла дочка пенсіонерки, з якою вона і жила. Жінка, в якої проблеми зі здоров'ям, подолала надскладну дорогу на Батьківщину. Рідних, які можуть подбати про бабусю, в Україні немає.Про це йдеться на сайті каналу 24, передають Патріоти України.

Російсько-український кордон 86-річній Лідії Тарасевич допоміг перейти випадковий перехожий. Жінка вже й не думала, що зможе повернутися на Батьківщину.

Старенька не може самотужки пересуватися і піклуватися про себе. Аби потрапити на швидку, потрібні великі зусилля і допомога трьох людей.

Проте на важкий стан бабусі в Росії не зважали. Хвору жінку буквально витурили з території держави. Пенсіонерка була змушена подолати шлях з Калінінграда до Москви. А це понад тисячу кілометрів. А потім ще накружляти 700 кілометрів до українського кордону. Небайдужі українці в Росії зібрали гроші пенсіонерці на візок. В Україні виснажену жінку одразу відправляють до лікарні.

У Росії пояснили: жінку депортували, бо вона, мовляв, порушила термін перебування на їхній території.

В Україні у пані Лідії з рідних був лише син-інвалід, який фізично не міг піклуватися про матір. Тому декілька років тому старенька змушена була переїхати до доньки в Росію. А після її смерті для жінки почалося пекло.

Найближчі тижні пані Лідія проведе у лікарні. А далі соціальні служби влаштують її до інтернату.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...