Україна повинна показати, що потрібно поважати її межі. Всіх учасників "Євробачення" перед конкурсом перевірить СБУ - Геращенко

Серед тих, кого буде перевіряти Служба безпеки України, точно буде співачка, яка в травні на "Євробаченні" в Києві повинна представляти Вірменію, наголосив радник міністра МВС.

Антон Геращенко. Фото:glavnoe.ua

Після заборони СБУ в'їжджати в Україну протягом 3 років представниці Росії на Євробаченні Юлії Самойловій, відомство перевірить і інших зарубіжних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко Українській правді. Життя, передають Патріоти України.

За словами нардепа, не можна застосовувати санкції лише до Юлії Самойлової за те, що вона в'їжджала в Крим, а до інших - ні.

"До будь-якого виконавця, який незаконно перетинав кордон будуть застосовані ті ж заходи обмеження. Всі учасники Євробачення пройдуть перевірку СБУ перед конкурсом", - сказав Геращенко.

Серед тих, кого буде перевіряти СБУ, точно буде співачка, яка в травні на Євробаченні в Києві повинна представляти Вірменію.

Арцвік Арутюнян часто виступає в Москві. Чи давала вона концерти в окупованому Криму - в СБУ не підтверджують, поки не відбудеться перевірка.

"У разі, якщо учасник від Вірменії виступала в Криму, це буде розглянуто за всіма пунктами. Україна повинна показати, що потрібно поважати її межі", - додав Геращенко.

Відомо, що сім'я вірменської співачки переїхала в Росію, коли Арцвік було 5 років.

Вона вчилася в Московському державному педагогічному університеті за спеціальністю психолог-логопед.

На "Євробачення" співачка готує пісню "Fly With Me". Попередньо було встановлено, що вона повинна виступати в першому півфіналі 9 травня.

Як повідомлялося раніше, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російської виконавиці Юлії Самойлової, обраної для участі в Євробаченні-2017.

22 березня стало відомо, що СБУ підготувала документи для заборони в'їзду на територію України. У червні 2015 року його виступала в окупованому Росією Криму.

Організатори пісенного конкурсу Євробачення заявили, що будуть поважати рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ.

У Кремлі вже заявили, що не будуть змінювати російського учасника Євробачення-2017 Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідування окупованого Криму.

Крім того, в Росії пригрозили бойкотом конкурсу, якщо Самойлову таки не допустять.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...