Україна створить ще один вищий військовий заклад Міноборони

На базі факультету військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” ініціюватимуть створення військового інституту, де готуватимуть майбутніх офіцерів танкових підрозділів.

Українські танкісти на Донбасі. Ілюстрація:gordonua.com

На спільній нараді Міністерства оборони і концерну "Укроборонпром" було прийнято рішення відродити в Україні Інститут танкових військ. Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Нарада проходила 5 травня під керівництвом міністра оборони Степана Полторака в стінах Факультету військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

У засіданні брали участь представники факультету, військові і промисловці, представники підприємств "Укроборонпрому", які виготовляють сучасну бронетехніку і стануть базою практики для майбутніх танкістів.

Зазначалося, що Харків – центр вітчизняного танкобудування і саме тут був створений Т-34 – український танк перемоги у другій світовій війні.

“Оглянувши матеріально-технічну базу і фонди факультету Військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, ознайомившись з організацією навчального процесу можу констатувати, що за порівняно невеликий проміжок часу зроблено дуже багато для поліпшення життєдіяльності цього вишу. Тому я буду ініціювати роботу по підготовці відповідної постанови уряду щодо створення на базі факультету військового інституту, де готуватимуть майбутніх офіцерів танкових підрозділів”, – написав Полторак на сторінці в Facebook.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...