Українці з вадами зору отримали змогу ознайомитися з Ейфелевою вежею, пірамідами та іншими архітектурними витворами (відео)

Надруковані на 3D-принтері пам'ятки архітектури тепер розташовані у Харківському музеї

Скрін відео

У Харківському літературному музеї відкрилась виставка визначних культурних пам'яток, надрукованих на 3D-принтері. Таким чином, незрячі мають змогу відчути рельєф стін, торкнутись вершини пірамід або ж обличчя статуй. Є також і місцеві пам'ятки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "24 канал".

Експонати доповнюють звук та запах. Наприклад, про Ейфелеву вежу з навушників розповідає гід та на додачу чути притаманний Парижу аромат кави. В літературному музеї виставка пробуде тиждень, а звідти помандрує закладами для людей із вадами зору.

"Тобі можуть розповісти, як це виглядає, але в принципі зрозуміти важко. Хіба що тепер маєш своє міркування, як воно виглядає, але швидше за все від реальності це відрізняється досить сильно", – розповів відвідувач виставки Андрій. Співорганізатор виставки "Відчуй культуру" Тарас Живокоренцев наголосив, що виставка є унікальною, бо спрямована на за діяння трьох органів відчуттів для її сприйняття.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...