В аеропорту "Бориспіль" знову розгорівся українофобський скандал

Бармен одного з кафе аеропорту вперто не бажав переходити під час спілкування з відвідувачем на українську мову.

Фото:Facebook

Працівник кафе в аеропорту “Бориспіль” нахамив відвідувачеві і відмовився відповідати українською мовою. Інцидент стався 7 січня. Про це повідомив професор медицини з Тернополя Ігор Господарський на сторінці спільноти “І так поймут” у Facebook, передають Патріоти України.

“7 січня. Ніч. Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Кафе Cup. Хлопчик-бармен, років 25, який приймає у мене замовлення на чай, еспресо, какао, воду і різноманітні круасани вже в третій раз на мою українську наполегливо відповідає російською” , – написав він.

За його словами, після зауваження бармену про те, що він працює в сфері послуг і повинен спілкуватися з клієнтами українською, працівник закладу відповів, що відповідає на тій мові, на якій йому зручно.

“Я сказав йому: досить в аеропорту володіти двома мовами: українською та англійською. Уявіть собі, що відвідувач б зараз звертався до Вас німецькою або на івриті. На що хлопець мені відповів:” Я ваш іврит в ж*пі бачив”, – розповідає професор.

Далі в розмову вступила дівчина-колега, яка українською мовою вибачилася. Однак бармен продовжував грубіянити і заявив, що пасажир “занадто українізований”.

Як стало відомо, в той же день керівництво кафе звільнило скандального співробітника.

Як повідомлялося раніше, Міністерство інфраструктури України провело онлайн опитування щодо перейменування київського Міжнародного аеропорту "Бориспіль". За даними опитування, 12 768 осіб виступають за привласнення "Борисполю" імені гетьмана Івана Мазепи.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...