В Одесі поліція спіймала грабіжників з РФ, які використовували для "промислу" альпіністське спорядження (фото)

Зловмисників затримали на гарячому після того, як вони вкрали 24 мільйони гривень.

Фото:Факти

Групу російських рецидивістів, які скоювали крадіжки та розбійні напади, затримали в п'ятницю, 27 липня, в Одесі правоохоронці. Про це повідомили в регіональному відділку Нацполіціі, зазначають Патріоти України.

Як стало відомо, спецоперація із затримання проведена поліцейськими за сприяння СБУ. Зловмисники є так званими елітними злодіями-альпіністами, що здійснювали крадіжки в приміщеннях, розташованих в тому числі на верхніх поверхах будівель.

За даними начальника регіонального поліцейського главку Дмитра Головіна, затримані раніше були неодноразово судимі.

"Вихідці з РФ скоювали крадіжки особистого майна та розбійні напади на громадян в Одесі, - зазначив Головін. - Затримано їх на гарячому після того, як вкрали 24 мільйони гривень".

В даний час проводяться відповідні оперативні заходи. Подробиці операції по затриманню правоохоронці поки не повідомляють.

Як стало відомо, зловмисники проникали в помешкання одеситів і в офісні приміщення, використовуючи першокласне альпіністське спорядження.

"Проникнення в квартиру, минаючи її двері, - досить популярний останнім часом злочинний промисел, - пояснив експерт-правоохоронець. - Про перші-треті поверхи навіть і говорити нема чого. "Форточники" підіймаються по стінах, як справжні ніндзя. Все, що вище, "штурмується" вже з даху.

Промислове альпіністське спорядження продається в багатьох профільних магазинах. Так, власне, професійного обладнання і не треба. Досить міцного троса, який не шкода потім і кинути. Втім, злодіям для початку треба проникнути на дах, однак горища не надто ретельно охороняються. В основному, вони закриті на кволі замочки. Легкий рух кусачками - і дорога відкрита. Броньовані двері на горище вже краще, але «фахівцям» все одно роботи на кілька хвилин. Хоча шум можуть почути мешканці та підняти тривогу.

Ще один спосіб проникнення на дах - це оренда квартири на останньому поверсі, звідки на дах досвідченій «людині-павуку» потрапити легко.

Важлива особливість: злодії-альпіністи не завжди діють в темний час доби. Вночі можна зіткнутися з господарями, і тоді це буде вже не крадіжка, а пограбування. Вдень же можна запастися хорошою легендою типу того, що «ми закладаємо дірки, ми герметизируем шви або вішаємо супутникову антену".

Багато існує «альпіністських робіт», про які можна спокійно сказати, переконати людину в тому, що ми тут, мовляв, «висимо не просто так".

Саме тому про всі роботи на фасаді будинку ЖЕК або інший балансоутримувач зобов'язаний оголошувати заздалегідь. Мешканці повинні знати, що сьогодні у них будуть працювати промислові альпіністи. Немає оголошення, а якісь люди висять на тросі - це привід викликати поліцію.

Ну, а йдуть геть, прийшови з даху, злочинці зазвичай через двері. Якщо є час, встигають ще й забрати своє обладнання. Ні, ну і бог з ним. Спеціальна протизламна фурнітура, броньовані вікна - це все дуже дорого і не особливо ефективно. Все одно сильний удар молотком не залишає шансів навіть Спецсклу. Тому порада фахівців дещо банальна: сигналізація не тільки на двері, але і на вікна. Правда, якщо грабіжники вриваються, коли мешканці вдома, то в цей момент автоматична сигналізація зазвичай відключена.

Значить, повинна бути ще й «тривожна» кнопка. Вона виводиться туди, де проживає господар. Може розташовуватися відразу в декількох місцях. Якщо проникли, скажімо, через вікно, господар натискає на цю кнопку і оперативно сповіщає поліцію. Це кращий спосіб уберегти себе від грабіжників, принаймні - врятувати своє життя".

Джерело: Факты

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...