В окупованому Донбасі нові форми "оздоровлення" дітей: У "військово-спортивному таборі "Вимпел" вчать стріляти і не боятися вибухів (відео)

Інструктори та вчителі, крім бойових навичок, вкладають в уми дітей, що, крім угруповання «ДНР», у них немає іншої «батьківщини». А «батьківщину» потрібно «захищати» - це головне».

Навчання молоді військовій справі в окупованому Луганську. Вересень 2015 року. Ілюстрація: Sputnik.

Героїзація військових серед дітей, культ війни - все це насаджується в угрупованні «ДНР», вважають експерти. Навички розвідки, стрільби, рукопашний бій. На окупованій території для дітей з'явилися нові форми дитячого «оздоровлення». На дитячих базах відпочинку відкриваються «військово-спортивні табори». А за даними сайтів сепаратистів 24 липня більше 300 дітей з окупованого Донецька вирушили відпочивати в Ростовську область Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням наРадіо Свобода.

На окупованій території в Амвросіївському районі «військово-спортивний табір» приймає вже не першу зміну дітей. Раніше він називався «Орлятко», тепер його перейменували в «Вимпел».

Так само називається елітний спецпідрозділ російської розвідки. Сепаратисти викладають в YouTube, як інструктори навчають дітей стрільбі, рукопашному бою, навичкам розвідки, вчать не боятися вибухів. Особливо завзятих нагороджують і заохочують.

Інструктори та вчителі, крім бойових навичок, вкладають в уми дітей, що, крім угруповання «ДНР», у них немає іншої «батьківщини». А «батьківщину» потрібно «захищати» - це головне». Все особисте відходить на другий план.

Один з інструкторів «Вимпела» розповідає: «Напрямок взято правильне. Подивіться в ці чисті дитячі очі, заряджені «патріотизмом» і любов'ю до нашої «батьківщини».

Діти з кружками і мисками ходять строєм до їдальні, вчать речівки про свою «батьківщини», читають «патріотичні» вірші:

«Хто не знає вже тепер, що таке «ДНР»

«ДНР» - «країна» моя, де живу, вчуся я.

Настає вже світанок, тільки тата вдома немає.

Він давно вже воює, «захищає» край рідний.

Будемо святкувати перемогу довгоочікувану свою!»

«Дітей легко довести до фанатизму, результати можуть проявитися пізніше. Зараз діти в такому віці, що їм дуже легко вселити будь-яку ідеологію і довести їх до фанатизму. Подібний гіпноз буде дуже важко викорінити. А результати такої роботи з дітьми можуть проявитися пізніше, - вважає психолог Марина Брагіна.

«Справа в тому, що це реально міна уповільненої дії. При терактах в Євросоюзі люди від 16 до 30 років, які живуть на території Євросоюзу, мають паспорт або є біженцями. Але у них в певний момент спрацьовує кнопка, і вони роблять речі на шкоду своєму життю, своєму здоров'ю, на шкоду логічним речам», - розповідає Марина.

"Героїзація військових серед дітей, культ війни - все це вже неодноразово було в світовій історії, - каже Марина Брагіна. «Гітлерюгенд» в Німеччині, рух ГТО («Готовий до праці і оборони») в Радянському Союзі. Сепаратисти намагаються організувати щось подібне.

«Діти п'яти, шести, семи років - вони захоплюються людьми зі зброєю, бойовиками. Вони носять дерев'яні автомати - це найкраща іграшка для них. Проїжджаючі мимо люди у військовій формі, вони бачать дитину, що грає таким автоматом, вони зупиняються, вони дарують пілотку. Дитина з гордістю ці подарунки приймає. Це виховує певне покоління в певному напрямку не в нашу користь, на жаль», - розповідає психолог.

В угрупованні «ДНР» намагаються також показати, що війна ніяк не позначається на житті людей. 24 липня з окупованого Донецька відправили 300 дітей в піонертабір «Парус» в Ростовську область Росії.

Сепаратисти озвучили цифру, що приблизно 2,5 тисячі дітей відправлять на Азовське узбережжя в Ростовську область. На Азовське узбережжя України бойовики не відправляють автобуси з дітьми.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...