Вчені знайшли в надрах Землі гігантський законсервований океан

​Мінерал брусит включає в себе воду і при високому тиску є термодинамічно стійким.

Вчені провели безліч комп'ютерних квантовомеханічних розрахунків. Фото: news.fsu.edu.

Вода покриває близько 70% поверхні Землі. Але британські та американські вчені виявили в глибоких надрах Землі законсервований водний океан. Дослідження опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Великі обсяги води знаходяться на глибині 400-600 кілометрів від поверхні планети і законсервовані в гідратованих мінералах, зокрема в бруситах.

Дослідження вчених дозволило показати, що цей мінерал, який включає в себе воду, при високому тиску є термодинамічно стійким. До своїх висновків геофізики прийшли, провівши безліч комп'ютерних квантовомеханічних розрахунків, що дозволяють зрозуміти властивості брусита при високому тиску.

Вчені відзначають, що наявність води в глибоких надрах Землі грає важливу роль в геологічній активності планети і кліматичних змінах. Надалі вчені планують провести точну оцінку кількості пов'язаної з гідратованими мінералами води всередині планети.

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...

У Тернополі чоловік у військовій формі побив у супермаркеті місцевого жителя, розгорівся скандал

вівторок, 7 травень 2024, 14:22

У тернопільському супермаркеті чоловік у військовій формі побив місцевого жителя Ореста Паньківа. Зі слів потерпілого, чоловік з товаришем представилися працівниками ТЦ. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Тернополянину Оресту Паньківу...