Вдихайте глибше, кияни: Заступник Кличка розповів, де постануть сміттєспалювальні заводи на 700 000 000 євро

За словами Петра Пантєлєєва на сьогоднішній день вартість одного сміттєспалювального заводу з обсягом переробки відходів з потужністю до 300 тис. тонн оцінюється "приблизно в 250-300 млн євро, а вартість переробних потужностей - від 10 до 100 млн євро".

Утилізація сміття. Ілюстрація:xn--80ancaco1ch7azg.xn--j1amh

Столична влада розглядає кілька варіантів, які спрямовані на вирішення проблеми з вивезенням і утилізацією побутових відходів. Про це заявив заступник Київського міського голови Петро Пантелєєв, передають Патріоти України з посиланням на Голос.

"Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів вирішення питання столичного сміття і його утилізації. Будівництво сміттєспалювального заводу в Деснянському районі залишається в об'єктиві, але в будь-якому випадку це буде обговорюватися з жителями району з цього питання. Паралельно ми проводимо переговори з урядом Японії щодо технологій, які дозволяють без шкоди навколишньому середовищу термічним шляхом утилізувати відходи. Додам, що проектом передбачається спалювання сміття Деснянського та частини Дніпровського районів Києва", - розповів столичний чиновник.

Крім того, за його словами, крім будівництва сміттєспалювального заводу в Деснянському районі, у столичної влади є ще декілька варіантів, які не тільки вирішать проблему з утилізацією нового сміття, а й спрямовані на вирішення проблем з уже існуючими звалищами.

"Крім того, ми розглядаємо ділянки для переробки сміття на Червонозоряному проспекті (проспект Валерія Лобановського), де є деякі потужності для цього. Розглядається варіант будівництва сміттєспалювального заводу на Правому березі в районі Полігону №1, де передбачена рекультивація, знищення існуючого і новоприбулого сміття. Так само розглядається виділення ділянки біля заводу "Енергія", де відходи будуть перероблятися і спалюватися. І ще один варіант, який залежить від позиції жителів, це Полігон №5 біля села Підгірці, де можна буде встановити сміттєпереробний завод, який також зможе рекультивувати існуюче і знищувати привізне сміття. Тим більше саме для цього полігону на ці цілі виділено значні кошти", - підкреслив Пантелєєв.

Чиновник додав, що на сьогоднішній день вартість одного сміттєспалювального заводу з обсягом переробки відходів з потужністю до 300 тис. тонн оцінюється "приблизно в 250-300 млн євро, а вартість переробних потужностей менше - від 10 до 100 млн євро".

"Все залежить від технології. В цілому на вирішення проблеми київського сміття знадобиться близько 600-700 млн євро", - резюмував Пантелєєв.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...