"Він дружив із його правою рукою": Відомий музичний критик розповів, як Медведєв обдурив Макаревича (відео)

Музиканта дуже ранив той факт, що люди, які підтримували його творчість, почали називати його "сволотою і зрадником батьківщини".
Андрій Макаревич. Фото: Фейсбук.

Лідер "Машини часу" Андрій Макаревич довго крутився в олігархічних колах і спілкувався з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, однак вони обдурили його очікування. Про це розповів музичний критик Артемій Троїцький в інтерв'ю Олексію Півоварову і Тихону Дзядко в програмі "На трьох", уточнивши, що після 2014 року відносини співака з російською елітою зійшли нанівець через розчарування, передають Патріоти України.

"На концерті Пола Маккартні я сидів в 11 ряду, а за мною в 10-му сиділи в рядок Батурина, Лужков, Макаревич і Путін. Така четвірка. Це було 15 років тому", – розповів він. За словами Троїцького, він питав у Макаревича, навіщо той крутиться з цими людьми, на що він щиро відповів: "Вони абсолютно нормальні хлопці".

"У Макаревича була така компанія. Його близьким другом був Аркадій Дворкович (російський чиновник. – Ред.). Я його бачив із Макаревичем всюди. Який був правою рукою Медведєва. А Медведєв тоді був президентом і з ним Макаревич теж спілкувався. Він приїжджав до Макаревича в Казань на фестиваль "Створення світу". Слова говорив на цьому рок-фестивалі", – зазначив критик.

Тоді Макаревич говорив, що Троїцький не знає всіх цих людей, а вони "нормальні хлопці, люблять ту ж музику і думають так само, як і ми". "Я не те щоб сильно вірив. Оскільки йдеться про 2010-2009 рік, можна було і повірити цьому. Виявилося, що хлопці насправді не зовсім такі, як ми. Точніше ми не зовсім такі, як вони. Думаю, що для Макаревича це предмет певних переживань, але я ним пишаюся. Він дійсно знайшов у собі моральні сили і знайшов в собі глибинні, але могутні резерви совісті, щоб відшаруватися від елітного шару і стати самим собою. Можу сказати, що в 2014 році це йому далося дуже важко" , – пояснив критик.

Він додав, що Макаревич дуже переживав не через те, що друзі з олігархічних кіл перестали дзвонити. Його ранив той факт, що люди, які підтримували його творчість, почали називати його "сволотою і зрадником батьківщини".

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...