Заїжджі гастролери вишивали у поцупленому Криму, а тепер зашибають гривню в ненависній їм Україні: Відомі російські актори приїхали заробити до Харкова - Геращенко

Віце-спікер ВР наголосила, що Україна – це не прохідний двір, а ми вимагаємо поваги до наших кордонів і територіальної цілісності від усіх.

Микола Добринін і Людмила Артем’єва приїхали на заробітки в Україну. Фото:NikLife

Віце-спікер Ради Ірина Геращенко закликала СБУ взятися за російських артистів, які приїжджають до України заробити. Зокрема, зараз йдеться про акторів серіалу "Свати" – Миколу Добриніна і Людмилу Артем’єву. Про це Геращенко написала у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"На мою пошту продовжують надходити все нові і нові повідомлення про заїжджих гастролерів, які вишивали у поцупленому Криму, а тепер зашибають гривню в ненависній їм Україні. Звичайно, це не моя робота моніторити гастрольні графіки московських працівників, але в цій сфері потрібно навести лад. І я щиро не розумію, чому це не роблять структури, які повинні цим займатися», – написала вона.

За словами Геращенко, вищезгадані актори серіалу "Свати" приїхали до Харкова виступати.

"У Харкові виступають актори серіалу "Свати", які до цього були в окупованому Криму і там виступали проти територіальної цілісності України. Очевидно, це підстави для СБУ і прикордонників терміново вивчити матеріали щодо Миколи Добриніна і Людмили Артем’євої і залучити їх до відповідальності за незаконний перетин кордону, якщо ці факти підтвердяться", – додала віце-спікер.

Також вона вже направила листа прем’єр-міністру із проханням створити міжвідомчу групу з силовиків і профільних міністерств, яка слідкуватиме за гастрольною діяльністю тих, хто виступає в окупованому Криму і на Донбасі.

“Україна – не прохідний двір. Ми вимагаємо поваги до наших кордонів і територіальної цілісності від всіх. І вимагатимемо від наших силових структур доступно донести це до порушників”, – підсумувала Геращенко.

Як повідомлялося раніше, зірки серіалу "Свати" після Криму виступили у Києві.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...