Захистив місто від злочинця: У Харкові провели в останню путь загиблого лейтенанта поліції (фото)

На похорон лейтенанта зібралося більше тисячі його колег-правоохоронців.

У ніч на 20 серпня в центрі Харкова озброєний злочинець відкрив стрілянину біля стін мерії і важко поранив людину в самому центрі Харкова. В процесі спецоперації з його затримання загинув старший лейтенант патрульної поліції Дмитро Кирієнко. У Facebook в спільноті "Поліція Харківської області" розповіли, як прощалися з героєм поліції, передають Патріоти України.

Повідомляється, що проводити в останню путь лейтенанта зібралося більше тисячі правоохоронців. Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич прибув, щоб щиро висловити слова співчуття, а також вручити посмертну нагороду МВС "За відвагу в службі". Високу нагороду від Міністра отримала вдова міліціонера.

"Дмитро Кирієнко захистив собою харків'ян від злочинця, який міг накоїти в місті багато бід. Це - справжній героїчний вчинок. Все добре знали Дмитра, згадують, що він завжди захищав слабких і мріяв побачити свою країну вільною від криміналу і бандитського свавілля. Дмитро був справжнім поліцейським - мужнім, відповідальним, дисциплінованим, принциповим. На жаль, виходить так, що поліція втрачає кращих. Тих, хто не зупиняється перед небезпекою, захищаючи жителів України", - вшанував пам'ять загиблого Фацевич.

Крім того, міністр додав, що незабаром в поліції повинні з'явитися додаткові засоби безпеки.

У повідомленні також йдеться, що начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех також прибув попрощатися з соратником. Він сказав, що ім'я Дмитра Кирієнка буде назавжди вписано золотими літерами в історію харківської міліції.

"Дії Дмитра Кирієнка в надзвичайній ситуації оцінить спеціальна комісія, яка зараз проводить службове розслідування. Але я хочу підкреслити, що ця ситуація виникла спонтанно, було дуже складно передбачити подальші дії неадекватного правопорушника, який на момент прибуття патрульних екіпажів вже намагався вбити трьох людей в іномарці і тяжко поранив із пістолета охоронця державної установи. На прийняття важливого рішення в патрульного було всього 5-7 хвилин. і Дмитро його прийняв - не чекаючи підкріплення спецпідрозділу "КОРД" він намагався самостійно знешкодити небезпечного злочинця. Його колеги також зробили для цього все можливе. Але ліквідація стрілка дісталася дуже дорогою ціною - життям нашого поліцейського", - говорить Бех.

Повідомляється також, що Дмитро Кирієнко буде похований в Зміївському районі Харківської області, де живе його сім'я.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...