Зберегли честь України: Омелян вручив нагороди екіпажу катера, який у Чорному морі дав відсіч російському судну (фото)

Міністр інфраструктури подякував працівникам Морської пошуково-рятувальної служби за мужність.

Екіпажу катера вручили подяки. Фото:http://mtu.gov.ua/

Міністр інфраструктури Володимир Омелян нагородив працівників Морської пошуково-рятувальної служби та екіпаж катера, який 24 квітня дав відсіч агресивним діям російського судна в Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, передають Патріоти України.

Подяками міністерства нагороджено Боярка Сергія Анатолійовича (механіка пошуково-рятувального катера "ПРК-05"), Війтенка Ігоря Васильовича (капітана-наставника служби безпеки мореплавства ), Малиновського Максима Михайловича (моториста 1 класу – матроса 1 класу пошуково-рятувального катера "ПРК-05" ), Мальгіна Артема Олександровича (капітана пошуково-рятувального катера "ПРК-05"), Сахарова Володимира Миколайовича (матроса 1 класу пошуково-рятувального катера "ПРК-05"), Фідзіну Олега Михайловича (начальника служби безпеки мореплавства).

Наші моряки не здалися, врятували себе і український катер, повернулись у порт базування. Ви зберегли власну честь і честь України", - наголосив Міністр інфраструктури України.

Як повідомлялося раніше, 24 квітня 2017 року у Чорному морі російський корабель спробував захопити український рятувальний катер.

Команда українського катера відмовилася виконувати вимоги російських кораблів заглушити двигуни, зазначивши, що катер знаходиться в територіальних водах України, після чого взяла курс на Скадовськ.

Новий закон про мобілізацію: Що загрожує чоловікам, які не повідомлять ТЦК про зміну місця проживання

неділя, 28 квітень 2024, 7:59

Військовозобов'язаним українцям, які не повідомлять до ТЦК та СП про зміну місця проживання, може загрожувати адміністративна відповідальність та штрафні санкції. Йдеться про суму у розмірі близько 25 тисяч гривень. Про це у коментарі OBOZ.UA розповів ...

Шмигаль розповів, чи вистачить Україні коштів на всі соціальні платежі у 2024 і 2025 роках

неділя, 28 квітень 2024, 7:30

Україна у 2024 та 2025 роках зможе профінансувати в повному обсязі та вчасно всі соціальні витрати. Впевненість у цьому висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він прокоментував це питання в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини". Судячи з усього,...