Красива Україна: Автобусні зупинки, що привертають увагу усіх мандрівників (фотофакти)

Що може бути цікавого, а тим більше – цінного, в старій бетонній зупинці, на якій небагаті селяни чи мандрівники чекають автобуса? Краса, вмілі руки, неймовірні таланти нашої землі.

На жаль, сьогодні роспис автобусних зупинок - вид зникаючого мистецтва.

Чорнорудка, Житомирщина

Автобусна зупинка при залізничній станції, знаходиться у Ружинсткому районі на Житомирщині, якщо дивитися по мапі -- десь на перетині Київської, Вінницької та Житомирської областей. Якщо їхати поїздом -- від Київа або Фастова на Козятин.

Чорнорудка, Житомирщина

Чорнорудка, Житомирщина

Піксельно-колоритні зупинки

Напрямку Луцьк — Дубно багатий на чималу кількість автобусних зупинок, оздоблених мозаїкою.

Ви їх можете зустріти в селах: Зелене, Івання, Підгайці (2 штуки) та Ужинець. Поруч з селом Ужинець є село Маслянка в якому я виявив ще одну прекрасну зупинку, їдучи на Львів автостопом. Судячи по характерній графіці можна зробити висновок, що автор мозаїк в Маслянці та Ужинці, Острові один і той же.

Зупинка в селі Маслянка

Ультрамариновий баранець у Підгайцях.

Підгайці

Саме ця зупинка є цікава своїми свіжими, насиченими та виразними кольоровими рішеннями в оформлені мозаїчних композицій. Нині все рідше зустрінеш на дахах автобусних зупинок, характерних для того часу, назв населених пунктів, що було дуже зручним для мандруючих.

А ще рідше зустрінеш характерну велику літеру «А», які чітко говорили, що це саме автобусна зупинка, а ніщо інше.
На теперішніх «творіннях» у нас цього не зустрінеш, хоча закордоном сміливо продовжують використовувати цю систему навігації, правда літери у них трішки інші:

Підгайці

На жаль, зупинка у дуже трагічному стані Ось так по трохи і втрачаємо хороші речі, в більшості через байдужість і не знання справжньої цінності цих речей.

Івання: Писанки, вареники та файна ґаздиня.

Івання

Це село славиться своїми стародавніми скарбами, які тут колись віднайшли археологи:
Івання


Івання

Колоритний Ужинець.

Вона виглядає відмінною не лише через стиль зображення, а й через саму форму зупинки

Ужинець

Відмінним від інших зупинок є той факт, що усі зображення є з різним сюжетом, тобто не дублюються

Ужинець

Пройнята духом козацтва

їдучи у Почаїв на шляху зустрінеться досить колоритна та яскрава зупинка у селі Острів Рівненської області. Імпресіонізм у всій своїй красі.

Острів

Від часу фрагменти мозаїки повідпадали, але не біда, видно, що хтось за нею доглядає, акуратно попідводили фарбою втрачені елементи, що не відразу помітно.

Усе на місці: гармата, шабля, списи…

Острів

Руденківка

Судівка

Боржава

с.Шом, Закармаття

Бене

Мачухи

Лелюхівка

Лелюхівка. Фрагмент мозаїки

Алупка

Любимівка

Руденківка

Крать

На Черкащині нещодавно з’явились незвичайні автобусні зупинки, розмальовані у затишні українські хатинки. Авторами цього кольорового та затишного дива виявилась сімейна пара з Умані – Ольга та Ігор, які є засновниками творчої студії «Кольоровий психоз».

7899

Що може бути цікавого, а тим більше – цінного, в старій бетонній зупинці, на якій небагаті селяни чи мандрівники чекають автобуса? Краса, вмілі руки, неймовірні таланти нашої землі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардепи розповіли, яким має бути новий законопроєкт про мобілізацію в Україні

середа, 24 січень 2024, 17:45

Законопроєкт про мобілізацію має готувати уряд, який повинен комунікувати з військовими, щоб врахувати у документі потреби ЗСУ. Також він не повинен суперечити Конституції і порушувати права людини, заявили в етері телемарафону заступник голови комітет...

Поширюється через email-розсилку: СБУ викрила нову російську ІПСО

вівторок, 23 січень 2024, 20:30

Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ, передають Патріоти України. Зазначає...