Про користь сміху для здоров'я: Тільки факти

Світ святкує "День сміху". Гарний привід розібрати це явище докладно

Сміятися рекомендують не лише психіатри, але й лікарі різного фаху, зазначають Патріоти України. Бо звичка відкрито виражати радість позитивно впливає на діяльність більшості органів людини.

Сміх допомагає худнути. Людина напружує 80 видів м'язів під час глибокого дихання. Це тренує прес та сприяє спалюванню зайвих калорій.

Сміх покращує кровообіг. Коли людина радіє і сміється, спалюється холестерин у крові, а концентрація "гормонів щастя" ендорфінів - навпаки збільшується.

Сміх сприяє оновленню клітин. Включається метаболічна пам'ять, збільшується кількість енергії, народжуються нові клітини.

Сміх сприяє роботі мозку. Під час активного сміху клітини мозку наповнюються киснем, покращується самопочуття та настрій.

Сміх допомагає відпочити. Пів хвилини сміху відповідають 45 хвилинам відпочинку у повному спокої.

Сміх сприяє переварюванню їжі. Два століття тому Гіпократ зазначив, що сміх за обідом виводить шлаки та токсини з кишечника.

Сміх знижує рівень цукру у крові. Хворим на діабет пропонували дивитися кінокомедії та спостерігали за їхнім здоров'ям. Виявили, що ті пацієнти, що оглядали веселе кіно, мали швидші темпи зниження рівня цукру.

Найбільш усміхнені та позитивно налаштовані люди живуть у США та країнах Європейського Союзу. До такого висновку прийшли американські психологи, повідомляє vladtime. У ході дослідження вони проаналізували більш як 5 тис. фотознімків. Люди на світлинах проживали у 35 державах світу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардепи розповіли, яким має бути новий законопроєкт про мобілізацію в Україні

середа, 24 січень 2024, 17:45

Законопроєкт про мобілізацію має готувати уряд, який повинен комунікувати з військовими, щоб врахувати у документі потреби ЗСУ. Також він не повинен суперечити Конституції і порушувати права людини, заявили в етері телемарафону заступник голови комітет...

Поширюється через email-розсилку: СБУ викрила нову російську ІПСО

вівторок, 23 січень 2024, 20:30

Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ, передають Патріоти України. Зазначає...