Малюкам навіть дали нові імена: Росіяни виставили на сайт з усиновлення викрадених українських дітей

На російських сайтах з усиновлення з’явилася інформація про щонайменше чотирьох українських дітей, яких окупанти викрали в перші місяці повномасштабного вторгнення. Про це йдеться в розслідуванні Financial Times, опублікованому у середу, 12 червня, передають Патріоти України.

Для ідентифікації дітей журналісти використали інструменти розпізнавання зображень, публічні записи, інтерв'ю з українськими чиновниками та родичами дітей. Як повідомляють розслідувачі, про походження викрадених дітей, вік яких від 8 до 15 років, на російському сайті не вказано. Крім того, росіяни змінили імена та вік деяких дітей.

Зокрема, одній дитині дали нове російське ім'я та змінили вік, а іншій дитині змінили ім'я на російськомовний варіант. Дітей вивезли з державних дитячих будинків на окупованих територіях півдня та сходу України на початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році. Діти, яких розшукало видання і чиї особи підтвердила українська влада, опинилися в Тульській області під Москвою і в Оренбурзькій області поблизу кордону з Казахстаном. Одну дитину вивезли до окупованого Криму.

Сім'ї, чиї діти були насильно вивезені в Росію і повернулися в Україну, розповідали, що дітей змушують дивитися і цитувати кремлівську пропаганду, утримують проти їхньої волі, не дозволяють зв’язуватися з родичами і змушують приймати російські паспорти. Багато з них описували словесні та фізичні знущання з боку російських дітей та деяких вихователів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...