Річниця боїв за Дебальцеве: Українців зворушило фото воїна ЗСУ під час трагічних подій

​Українців зворушило архівне фото медика ЗСУ, котрий плаче, на тлі військової машини, зроблене під час боїв за Дебальцеве у 2015 році.

Фото поділилася волонтерка Марина Соколова на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

Всього за кілька годин з моменту публікації фото зібрало 12 тисяч лайків, понад 600 коментарів і 2 тисячі репостів.

"Історія нашої війни – це люди! Абсолютно різного віку, професій, з різним життям до війни. Однак кожен з них вартий того, щоб про нього/неї знали. Це фото зроблено рівно п'ять років тому – вранці 18 лютого 2015 року, коли українські військові вийшли з Дебальцевського плацдарму після запеклих боїв", – написала дівчина.Військовий медик Данило Верещака під час боїв за ДебальцевеВона нагадала, що в той день зі Стаханова були перекинуті великі формування терористів і російських найманців. За деякими даними, проти 2500 українських військових пішли 15-17 тисяч особового складу ворога.

"Як і тисячі інших сімей, тоді звістки про сина чекали батьки військового медика 55-ї ОАБр, тоді 22-річного молодшого сержанта Данила Верещаки. Саме його, фельдшера Даню, ви бачите на фото. П'ять років тому хлопець з родини медиків (мама і батько – лікарі-кардіологи вищої категорії) міг би здавати 18 лютого сесію, як тисячі його однолітків по всій Україні. Замість цього він рятував своїх побратимів і захищав нас з вами! Дякую кожному з них за мужність і віру в нашу країну!" – розповіла історію зворушливого фото волонтерка.

У коментарях під дописом українці залишили безліч теплих слів на адресу українських Героїв і висловили свою подяку за мужність, виявлену в боях за свободу рідної країни.

"Дякую вам. Все, що ми всі просимо у Бога кожен день, щоб ви всі повернулися додому живими і здоровими. Бережи вас Господь", "Дякую, наші захисники! Збережи, Боже, нашу незалежну Україну!", "Такі молоді, красиві – вам би жити і радіти, але на ваші плечі, наші дітки, лягли такі випробування. За нашу Україну", "Саме ви навчили любити свою країну, захищати її. Ваша мужність і самовідданість згуртували наш народ. Ви відродили націю, слава вам, Герої. Слава Україні!", "Дякую батькам за сина! Бережи себе! Героям слава!!!" – пишуть люди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...