Що насправді чекає Україну в серпні та взимку, - Лана Зеркаль

"Заява президента Володимира Зеленського про те, що до кінця року Україна побудує до одного гігавата газової маневреної генерації викликала у мене скепсис. Тому що за ці два роки війни не побудовано ще нічого з газовою генерацією. Незважаючи на те, що одна турбіна, яку нам подарували американці, вже підключена, але майже не буває в системі, бо постійно ламається. Турбіни, які привозили нам як допомогу, ще не підключені. Йдеться навіть не про гігавати, а про 20−50 мегават. Це крихітні цифри, порівняно з одним гігаватом, який обіцяно до кінця року", - розповіла ексрадниця міністра енергетики Лана Зеркаль в ефірі "Радіо НВ", передають Патріоти України, та продовжила:

Що ж не так з цією американською турбіною. Розумієте, нам завжди здається, що те, що ми не знаємо, все дуже легко відбувається. Але насправді не так багато є людей, які можуть професійно займатися турбінами. Це перше. А по-друге, для того, щоб установити таке складне устаткування, потрібен проєкт. Крім того, потрібна ще правильна інсталяція і обслуговування цього агрегату, тому що він не є простим і легким в обслуговуванні. Тому якщо на якомусь етапі є якась помилка або неточність, він нормально не працюватиме. Наприклад, турбінам, які подаровані UNDP за ґрант японського уряду, потрібно ще додаткове обладнання, яке поки не поставлено в Україну.

Тож процес підготовки до інсталяції не менш важливий, ніж процес обслуговування. І всі колеги, які працювали в Нафтогазі, в Трансгазі, в операторі газотранспортної системи, знають, наскільки це складний процес інсталяції нових турбін, і скільки він займає часу. Якщо про це не проінформували президента, то, мабуть, це проблема вже його оточення, або міністерства, яке не змогло коректно донести інформацію".

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...