"Ці вісім років були перепочинком, надією на капітуляцію, але зараз Путін розлучився зі своїми надіями", - Портников

"Після 1991 року я неодноразово вказував, що як тільки Україна задумається про реальну незалежність, на неї чекає неминуча війна з Росією. Мої співвітчизники тим часом голосували за Леоніда Кучму, розраховували на дешевий російський газ і всерйоз захоплювалися "багатовекторністю" української зовнішньої політики", - пише оглядач Віталій Портников у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Досі багато українців продовжують вважати Кучму найкращим президентом країни. Вони навіть сьогодні не можуть зрозуміти, що їхній вибір у 1994 році і політика Кучми завели країну у справжнісінький глухий кут. Що ми не скористалися єдиним геополітичним шансом, яким скористалися наші сусіди – приєднатися до НАТО та ЄС у період, коли Росія ще не була готова піти на відкриту конфронтацію із Заходом. І зараз, як маленькі скривджені діти, дорікаємо на Будапештський меморандум і погрожуємо відновити ядерний статус. А я впевнений, що 1994 року батьки юного Володі Зеленського голосували за Кучму і таким чином вибрали долю для свого власного сина – капітуляція, еміграція чи смерть.

Після 2014 року я неодноразово вказував, що проблема України зовсім не полягає в тому, що окуповані Крим чи Донбас, а в тому, чи українська держава вціліє взагалі і на яких, власне, територіях. Але який був наш власний порядок денний? Ми переконували себе, що треба просто "розвивати країну" і тоді Крим та Донбас "повернуться самі", ніби йшлося не про окуповані території. Виборці Зеленського – і, здається, він сам – вірили, що війна з Росією продовжується просто тому, що на війні "наживається" українське керівництво та "треба просто перестати стріляти".

Ми серйозно міркували про те, що Путін хоче "впхнути" Донбас в Україну, і це зупинить наш розвиток. Думка про те, що Путін ніколи не збирався нам нічого "впихати" і відмовлятися від плацдарму, досі багатьом здається крамольною. Так ось, Путін хоче "впхнути" Україну в "ДНР", а не "ДНР" в Україну. Йому потрібно, щоб вся Україна була такою самою, як "ДНР" - із колабораціоністами, насильством та російськими танками на дорогах.

Жодних шансів домовитися з Путіним не існує. Від слова взагалі. Або кремлівського диктатора зупинить цивілізований світ і йому зможуть протистояти самі українці, або він продовжить своє просування українською територією, метою якого є знищення не лише Української держави, а й українського народу. І Путін дійде туди, куди йому дозволять. Ці вісім років були перепочинком, надією на капітуляцію – але зараз Путін розлучився з цими надіями. Зеленський не капітулював, привести до влади колабораціоніста на виборах Путін не може, зараз уже не 2010 рік. Все, що йому залишилося – це війна. І він воюватиме".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...