Від своїх цілей окупанти не відмовились: Росія готується до другої хвилі наступу на Харківщині, - Олексій Гетьман

Перша хвиля наступу армії Російської Федерації у Харківській області була зупинена. ЗСУ активно контратакують. Втім, загарбники продовжують посилювати свої позиції й готуються до другої хвилі наступу. Про це ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

З його слів, Москва намагається розширити фронт, щоб відтягнути українські Сили оборони зі сходу. "Харківський і Сумський напрямки — додаткові ділянки лінії фронту, створені для наближення до міст Харкова і Сум на відстань прицільного пострілу ствольної артилерії. Метою було перетворити ці міста на сіру зону або хоча б тримати їх під артилерійським вогнем", - розповів він.

Гетьман наголосив, що окупанти встановили два плацдарми на передньому краї фронту на відстані 13-15 км, а в глибині - на 3-5 км. Ймовірно, росіяни планують розширити свої позиції. Втім, захопити Харків не вдасться.

"Якщо з’єднати лінії, вийде приблизно 40 кілометрів. Це місце, де може атакувати дивізія, і там є більше, ніж дивізія. Там достатньо сил, які вони підтягують. Є інформація, хоча й непідтверджена, що там використовуються призовники, а не тільки мобілізовані або контрактники. Вони готуються, і, найімовірніше, там почалася або почнеться друга хвиля. Однак вони чудово розуміють, що захопити або оточити міста-мільйонники таким угрупованням неможливо", - заявив Гетьман

Він зауважив, що російські війська почали рух місяць тому, відкриваючи нові фронти. На думку аналітика, це могло бути пов’язано з "чистками" в російському Міноборони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Китайці вкрали секретні технології новітніх винищувачів США F-22 та F-35 - ЗМІ

субота, 29 червень 2024, 0:25

Китай активно намагається отримати секретні дані про найновіші та найсучасніші платформи збройних сил США. Після крадіжки даних про авіацію, вони почали вербувати пілотів, попереджає розвідка Five Eyesпередають Патріоти України. Народно-визвольна армія...

Президент та його офіс захищають шантажиста Романа Кравця? - Бутусов

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:40

Зеленський та Єрмак не коментують свій зв'язок з шантажистом та здирником Романом Кравцем, ухилянтом від мобілізації та 153-м номером у списку партії Слуга народу. Президент та його офіс захищають шантажиста? . Це розслідування стало б сенсацією у бу...