"Менше $1 за барель": Західні ЗМІ повідомили про "катастрофу" для російського бюджету через нафту

Російський бюджет втратить колосальні гроші.

Нафтова криза завдала тяжкого удару по російській економіці: ЗМІ дізналися, що в травні бюджет Росії буде отримувати від експорту нафти менше $ 1 за барель. Про це повідомляють експерти американського агентства Bloomberg, публікуючи аналіз щодо нової угоди про скорочення нафтовидобутку в рамках ОПЕК+, передають Патріоти України.

При цьому погана новина для російської влади полягає в тому, що нова угода не зможе врятувати Москву від різкого обвалу надходження грошових коштів, які акумулюються за рахунок продажу нафти. У травні нинішнього року ставка мита на продукцію, що експортується з Росії нафту скоротиться на 87% і опуститься до мінімуму - менше $ 1 за барель. Таким чином російський бюджет втратить колосальні гроші.

Bloomberg підкреслив, що в травні нинішнього року розмір російського експортного мита буде найменший за 18 минулих років - останній раз він фіксувався в 2002 році. Журналісти пояснили, що обсяг експортного мита на нафту встановлюється на наступний місяць виходячи з середньої ціни Urals протягом місяця. При цьому в рамках зазначеного періоду російська нафта в середньому коштувала 19 доларів. В результаті з 1 травня розмір експортного мита складе всього $ 0,93 за барель. Таким чином, російський бюджет зазнає дуже серйозних втрат.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...