Це варто знати всім! Борги за комуналку спишуть лише за однієї умови

Нещодавно Верховна Рада затвердила закон, згідно з яким, зокрема, під час дії воєнного стану заборонено примусове стягнення боргів за комуналку, однак за послуги ЖКГ все одно треба платити, передають Патріоти України.

Борги можуть списати лише тим українцям, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій, але після того, як запрацює реєстр знищеного та пошкодженого житла, пише biz.today.ua.

У нього вноситимуть інформацію про нерухомість, яка або зруйнована вщент, або пошкоджена так, що непридатна для проживання. Поки реєстр не працює, людям, які втратили житло, продовжують нараховувати плату за комуналку. Її начисляють не за показаннями лічильників, а за нормативами споживання. Аналогічно нараховують плату за комуналку біженцям, які були змушені покинути свої домівки і зараз там не проживають.

У Мінсоцполітики заявляли, що після війни всі платежі перерахують відповідно до показань лічильників у будинках, що збереглися. А з тих, хто втратив житло, спишуть нараховані суми.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...