"Зрада" і "контрзрада": Кличко розповів, що відбувається з будівництво метро на Виноградар

Дві групи борються за контроль над підрядником, що виграв 6-мільярдний тендер з будівництва 1-ї черги метро на Виноградар. Команді мера протистоять частина наглядової ради "Київметробуду" при підтримці ГПУ і тих, хто хоче зайняти місце Кличка в Києві

Будівництво двох нових станцій Сирецько-Печерської лінії метрополітену на Виноградар – "Мостицької" та "Проспект Правди" – триває за графіком, станції мають відкритися у грудні 2021 року. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт на будівельному майданчику на станції "Мостицька", зазначають Патріоти України.

"Ми знаходимося на будівельному майданчику на станції "Мостицька" на глибині 20 метрів. І ви бачите, який обсяг робіт тут виконаний. Останнім часом було чимало спекуляцій, нібито роботи застопорилися, нібито станції не відкриють у встановлені терміни.

Представник "Київметробуду" зараз запевнив, що всі роботи тривають за графіком. Місто виконує всі свої зобов’язання. І наше завдання перед киянами – до кінця 2021 року відкрити дві нових станції метро на Виноградар", – підкреслив Кличко в коментарі журналістам.

Підрядник будівництва компанія "Київметробуд" замовив усе необхідне обладнання для початку роботи тунелепрохідницького щита для будівництва тунелю між станціями "Мостицька" та "Сирець".

"Наразі триває технологічний процес. У середині лютого на будівельний майданчик привезуть тунелепрохідницький щит. Збір щита триватиме близько місяця. У квітні розпочнемо роботи з розробки тунелю під землею з "Мостицької" до "Сирця", – розповів заступник генерального директора ПАТ "Київметробуд" Юрій Золотарьов.

Представник "Київметробуду" запевнив, що компанія отримує фінансування від міста в повному обсязі та робить все, щоб у грудні 2021 року дві нових станції на Виноградар були відкриті.Вартість будівництва двох станцій – близько 6 млрд грн. З них місто уже виділо 4 млрд грн.

23 січня Міністерство юстиції повторно відновило в реєстрі Василя Кобіля на посаді генерального директора ПАТ "Київметробуд".

"Виявляється, ще є люди, які не чули про # конце_епохі_рейдерства. Даремно. "Київметробуд" повернули під контроль власників. Нотаріус відключений від реєстрів", - написав міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, станом на 23 січня гендиректором "Київметробуду" числиться Василь Кобіль, тоді як вранці 22 січня був вказаний Костянтин Салій.

Перед цим відбулася масована атака на керівництво "Київметробуду", котре виконувало свої обов'язки з 2018 року. Так акціонери ПАТ "Київметробуд" 17 грудня 2019 року вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії і обрати його новий склад. В результаті наглядова рада вирішила звільнити Василя Кобіля і призначив на його місце нового/старого гендиректора - Олександра Метелицю, котрий займав цю посаду до вирашу тендеру на спорудження метро на Виноградар.

Незабаром Міністерство юстиції відновило Василя Кобіля на посаді генерального директора ПАТ "Київметробуд".
У свою чергу керуючий партнер юридичної фірми "Ільяшев та партнери" Михайло Ільяшев повідомив про поширення "низки міфів" про захоплення підприємства та припустив, що "проблему інспірував колишній керівник". Він також прокоментував заяву Міністерства юстиції про поновлення на посаді директора ПАТ "Київметробуд" і внесення відповідних коригувань до держреєстру.
"Міністр нічого не анулював, ніяких рішень наглядової ради він не відміняв і не міг скасувати, оскільки це поза компетенцією Мін'юсту. Швидше за все, мова про висновки, які зробила комісія при Мін'юсті, що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, допустив технічну помилку.
16 січня 2020 року Офіс генпрокурора повідомив, що слідчий суддя Печерського райсуду Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ "Київметробуд" і його підрозділів. "Надалі Офіс генерального прокурора звернеться до суду з клопотанням про передачу цих коштів в АРМА з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави", - повідомила прес-служба ОГПУ.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...