А ви це знали? Чому не можна прибирати, коли рідні у дорозі - суть прикмети

Здавна чи не найбільше народних повір’їв і прикмет пов’язували із від’їздом у далеку дорогу. Крім традиції "присісти на доріжку", є ще один дуже популярний забобон, згідно з яким не слід мити підлогу і підмітати три дні після від’їзду когось із членів родини, передають Патріоти України.

Проводжаючи родича, безпосередньо перед дорогою, не радили й виносити із хати сміття.

Основне значення повір'я зводиться до того, що з людиною у дорозі може трапитися якесь нещастя. Подорож може закінчитися серйозною ДТП чи катастрофою, людина може отримати травми, втратити багаж, гроші, тощо.

Найбільш фатальна версія повір’я стверджує, що подорожній може взагалі ніколи більше не повернутися додому.

Тож забобонні люди, проводжаючи члена родини у дорогу, не починають нагальних робіт в домі. Прибирати безпосередньо у день відправлення, або за кілька годин перед ним, також не варто.

У народі кажуть, що мити підлогу і прибирати не можна три дні. За іншою поширеною версією, прибирання слід починати, коли подорожній досягнув пункту призначення. Це саме стосувалося і проводів чоловіка у відрядження.

У прикмети є і позитивне значення. Якщо перед дорогою вимести і вимити сходи у під’їзді чи на ганку – подорож пройде легко і успішно.

Після проводів гостей не радили одразу приступати до миття підлоги – це може призвести до труднощів та невдач. Можна вимити посуд, сантехніку, прибрати взуття та килимок у передпокої, навести лад на вішалці з речами, зробити косметичне прибирання – покласти на місце книги, журнали, іграшки, полити квіти.

Творить дива! Названо кашу, яка знижує тиск і рівень цукру в крові

середа, 17 квітень 2024, 18:27

Лікарі рекомендують обов’язково їсти цю кашу із цільного зерна, щоб ефективніше контролювати рівень цукру в крові, передають Патріоти України. Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі н...

Перевірте себе! Психологічний тест у картинці покаже, наскільки особливий ваш мозок

середа, 17 квітень 2024, 18:12

Психологічні тести допомагають розкрити особистість людини та показати приховані риси характеру. Німецький художник Йорг Дустервальд спеціалізується на боді-арті. Він прославився картиною, на якій не всі люди можуть знайти намальовану жінку. Пройдіть ц...