А ви це знали? Чому не можна сміятися на ніч - прикмета дійсно працює

Багатьом у дитинстві говорили: "не смійся на ніч - вранці плакати будеш". Виявляється, це не просто народна приказка чи забобон, передають Патріоти України.

Спеціалісти, які вивчають проблеми сну, зауважують, що прикмета дійсно працює. Пов’язано це, перш за все, із нервовою системою. Психологи цілковито погоджуються з сомнологами, додаючи, що готуватися до сну слід завчасно і ретельно.

Пояснення дуже просте: сміх, як і будь-яка сильна емоція, викликає збудження нервової системи. Людина довго не зможе заснути, її турбуватимуть нав’язливі думки, а навіть якщо заснути і вдасться – є висока ймовірність того, що всю ніч будуть снитися кошмари.

Звісно, вранці ви почуватиметеся розбитими та кволими. З’явиться головний біль чи проблеми з тиском. Увага буде розсіяною, ви не зможете сконцентруватися на важливих питаннях, внаслідок чого можуть виникнути труднощі та проблеми.

Особливо не радять сміятися перед сном маленьким дітям. Вони мають вразливу нервову систему і їх режим сну може порушитися від найменших дрібниць. Саме тому дітям зазвичай просто необхідні вечірні ритуали – казка на ніч, колискова, тепла ванночка, улюблена іграшка.

Це стосується і дорослих. Перед сном краще уникати зайвих стресів. Відкладіть смартфон, не читайте новини. Прийміть ванну, з’їжте легку страву (це може бути яблуко або салат), послухайте спокійну музику. Якщо ви любите читати перед сном – оберіть цікаву і приємну історію, гостросюжетні триллери залиште на день.

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...