А ви це знали? Чому не можна виносити сміття ввечері - забобони і сучасні пояснення

Здавна вважалося, що краще не виносити сміття після заходу сонця. Також, за повір’ям, не слід цього робити у неділю - це день, коли краще взагалі не займатися прибиранням, передають Патріоти України.

Кожен сам обирає – вірити у народні забобони чи ні. Звідки пішла прикмета про сміття, читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Коли виносити сміття

Наші прабабусі говорили: виніс сміття на ніч – чекай в домі неприємностей. Це могло привернути в сім’ю скруту та нестачу грошей. Матеріальне благополуччя покине оселю разом з викинутим непотребом.

Люди, які звикли вірити у домовика, не виносять мотлох після заходу сонця, адже вважають, що цим вони ображають істоту. "Ображений домовик" накличе у родину турботи і неприємності.

Ще одна версія пов’язана з потайбіччям і нечистою силою. В народі кажуть, що час після заходу сонця – улюблений для нечисті, яка може накликати біди та випробування.

Не радить цього робити і практика фен-шуй. Згідно з його основними положеннями, якщо господар виносить сміття ввечері – у хаті не буде грошей. Цей час краще провести з сім’єю і дітьми, а похід до сміттєвого баку відкласти на ранок.

Інша категорія людей переконана, що виносити сміття не слід у великі церковні свята та на світанку – адже це найсвітліший на енергетичному рівні час доби, який не варто "засмічувати".

Крім народних вірувань, прикмета має досить практичне пояснення. У темний час доби на вулиці може бути небезпечно. Біля сміттєвих баків часто гуляють бродячі собаки. Крім того, можна зіткнутися з нетверезою чи агресивною компанією. Ввечері температура знижується, тому є ризик того, що, легко одягнувшись, ви захворієте.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...