А ви це знали? Чому шкідливо спати на животі: До яких наслідків призводить улюблена поза для сну

Багато людей з дитинства звикли спати на животі, проте мало хто знає, що сон в такому положенні може привести до поганих наслідків для організму, передають Патріоти України.

Чому шкідливо спати на животі - кілька причин

Сон на животі - нестандартна поза для організму. Коли людина довго знаходиться в такому положенні, легені стискаються і не розкриваються повністю, як наслідок - в кров надходить мало кисню і навантаження на серце моментально збільшується. Також уві сні на животі зростає тиск на сечовий міхур, який змушує людину прокидатися через позиви в туалет.

Крім іншого, люди, сплячі на животі з подушкою під головою - страждають від навантаження на шийний і поперековий відділ хребта, що позначається на подальшому самопочутті в період неспання.

Чому жінкам не можна спати на животі - яку загрозу представляє популярна поза для сну

Для жінок, з причин фізіології, такий сон особливо небезпечний. По-перше тому, що тиск на груди порушує процес кровообігу і призводить до розвитку патологічних процесів. Однак постраждати можуть також внутрішні органи, наприклад, яєчники - тиск на них похитне здоров'я репродуктивних органів. І одне з найбільш хвилюючих питань - краса. Під час сну на животі, як правило, половина обличчя також знаходиться під тиском всієї голови, а це псує шкіру, викликає зморшки і призводить до заломів.

Як спати на животі без шкоди для здоров'я - що потрібно знати про правильний сон на животі

У тому випадку, якщо це ваша улюблена поза для сну, необов'язково відмовлятися від неї. Необхідно просто врахувати кілька важливих моментів.

Варто навчитися прибирати подушку з-під голови і класти її під живіт і стегна. Також необхідно згинати одну ногу в коліні. Такий стан спочатку здається незвичним, проте він дозволить спати на животі без шкоди для здоров'я і хребта. Подушка під животом знімає тиск на поперек і шию, розвантажуючи спину і оберігаючи організм від згубного впливу.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...