А ви це знали? Для чого потрібно ставити склянку з водою в мікрохвильову піч

Мікрохвильова піч є майже на кожній кухні: цей простий у використанні прилад допомагає швидко розморозити м'ясо, підігріти порцію їжі або розплавити сир в сендвічі, передають Патріоти України. Але чи знаєте ви, для чого люди, які розбираються в техніці, час від часу ставлять в мікрохвильовку склянку води?

Втім, необов'язково тримати в кишені диплом технічного вузу, щоб розібратися, що до чого — досить просто прочитати інструкцію до будь-якої мікрохвильовки. Там абсолютно конкретно написано: заборонено включати порожню мікрохвильовку і підігрівати або готувати в ній продукти загальною вагою менше 100 гр. Тому горезвісний сендвіч з сиром, звичайно ж, розплавиться дуже апетитно, але "посадить" найдорожчу деталь печі — магнетрон.

Саме магнетрон виробляє мікрохвильові промені, які пронизують їжу і змушують її нагріватися. Його заміна — дороге задоволення, але при правильній експлуатації магнетрон працює дуже довго і без проблем!

У порожній або недостатньо заповненій мікрохвильовці з'являється ефект, який отримав назву "стояча хвиля". Саме він згубно діє на магнетрон. Мікрохвильовка починає працювати гірше, гріє їжу довше, а потім і зовсім виходить з ладу. Щоб цього уникнути, разом з маленькими порціями їжі потрібно ставити в СВЧ-піч склянку води. Вона створить необхідний обсяг наповнення. Ось і вся наука!

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...