А ви це знали? Для чого при варінні м’яса в каструлю кладуть скляний посуд

У кожного кулінара є свої лайфхаки, які спрощують приготування їжі або допомагають розкрити страву в новому смаку. Досвідчені кухарі розповіли про одну старовинну хитрість, яка допомагає зробити м’ясо ніжним та соковитим, а бульйон максимально прозорим, передають Патріоти України.

Подробиці

Правильна температура для варіння м’яса, за словами професійних кулінарів, становить 75-95 °C.

Раніше кулінари не кип’ятили м’ясо, бо продукт віддає все смачне та корисне бульйону. Крім того, м’ясо залишиться сухим. Бульйон за такого режиму виварюється і знищує весь смак.

Склянка, кришталева чарка або скляна пробка від графину виконують роль своєрідного сигналізатора температури.

При закипанні рідини вони почнуть деренчити і вказувати на те, що м’ясо перестало готуватися правильно. Температуру виставляють таким чином, щоб вода не закипала, а скляний предмет не деренчав.

За допомогою цієї хитрості досягається оптимальна температура варіння або гасіння, при якій м’ясо стане надзвичайно ніжним, соковитим та дуже смачним. При помірному варінні бульйон виходить максимально прозорим.

Джерело: ПростоВей

Тональний крем – основа ідеальної шкіри обличчя

середа, 3 вересень 2025, 13:35

Візажисти знають, що ідеальний тон обличчя багато в чому – це не тільки здоров'я, а й якісно підібраний тональний крем. За допомогою продукту вдасться приховати недоліки, вирівняти рельєф і тон, а також візуально омолодити шкіру обличчя. Виробники проп...

Не робіть помилок! Як правильно встановити температурний режим у холодильнику

середа, 3 вересень 2025, 13:05

Існує безліч лайфхаків, що стосуються експлуатації холодильників. Якшо в ньому зберігаються продукти з яскраво вираженим запахом, позбутися його допомогає, наприклад", пакетик спитого чаю, передають Патріоти України. Також неприємний запах може з'явити...