А ви це знали? Для чого при варінні м’яса в каструлю кладуть скляний посуд

У кожного кулінара є свої лайфхаки, які спрощують приготування їжі або допомагають розкрити страву в новому смаку. Досвідчені кухарі розповіли про одну старовинну хитрість, яка допомагає зробити м’ясо ніжним та соковитим, а бульйон максимально прозорим, передають Патріоти України.

Подробиці

Правильна температура для варіння м’яса, за словами професійних кулінарів, становить 75-95 °C.

Раніше кулінари не кип’ятили м’ясо, бо продукт віддає все смачне та корисне бульйону. Крім того, м’ясо залишиться сухим. Бульйон за такого режиму виварюється і знищує весь смак.

Склянка, кришталева чарка або скляна пробка від графину виконують роль своєрідного сигналізатора температури.

При закипанні рідини вони почнуть деренчити і вказувати на те, що м’ясо перестало готуватися правильно. Температуру виставляють таким чином, щоб вода не закипала, а скляний предмет не деренчав.

За допомогою цієї хитрості досягається оптимальна температура варіння або гасіння, при якій м’ясо стане надзвичайно ніжним, соковитим та дуже смачним. При помірному варінні бульйон виходить максимально прозорим.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Як легко позбутися вапняного нальоту в унітазі

четвер, 22 травень 2025, 18:38

Щоб тримати сантехніку завжди у чистому, майже новому, стані є безліч засобів, як від промислових виробників, так й від людей, які займаються прибиранням професійно, але використовують природні матеріали та неагресивні засоби чищення. Так експерти клін...

Ви часто зважуєтеся неправильно! Основні помилки, про які багато хто не знає

четвер, 22 травень 2025, 16:58

Насправді, невеликі коливання маси тіла – це цілком природне і фізіологічне явище. Воно не є свідченням провалу чи регресу. Вага змінюється щодня під впливом десятків чинників – від вмісту води в організмі до стану травлення чи інтенсивності фізичних н...