У кожного кулінара є свої лайфхаки, які спрощують приготування їжі або допомагають розкрити страву в новому смаку. Досвідчені кухарі розповіли про одну старовинну хитрість, яка допомагає зробити м’ясо ніжним та соковитим, а бульйон максимально прозорим, передають Патріоти України.
Правильна температура для варіння м’яса, за словами професійних кулінарів, становить 75-95 °C.
Раніше кулінари не кип’ятили м’ясо, бо продукт віддає все смачне та корисне бульйону. Крім того, м’ясо залишиться сухим. Бульйон за такого режиму виварюється і знищує весь смак.
Склянка, кришталева чарка або скляна пробка від графину виконують роль своєрідного сигналізатора температури.
При закипанні рідини вони почнуть деренчити і вказувати на те, що м’ясо перестало готуватися правильно. Температуру виставляють таким чином, щоб вода не закипала, а скляний предмет не деренчав.
За допомогою цієї хитрості досягається оптимальна температура варіння або гасіння, при якій м’ясо стане надзвичайно ніжним, соковитим та дуже смачним. При помірному варінні бульйон виходить максимально прозорим.
Якщо вам не подобається те, що ви бачите на вагах або у дзеркалі, можна внести зміни в харчування та фізичну активність. Однак варто зазначити, що зайва вага може бути фактором ризику для здоров'я і це не завжди легко розпізнати самостійно, передають П...
Православна церква України 26 січня за новим стилем вшановує пам'ять візантійського святого і настоятеля Феодора Студита. За старим стилем 26 січня згадували мучеників Ермілу і Стратоніка Сінгідонских. . 26 січня українці часто влаштовували поминальни...