У меню дуже багато рецептів з вареними яйцями, і часом процес варіння та чищення займає дуже багато часу, сил та нервів. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як правильно зварити яйця, щоб вони не потріскалися та добре чистились, передають Патріоти України.
Як зварити яйця, щоб вони не тріскалися та добре чистились?
Незважаючи на те, що в готуванні хочеться використовувати свіжі яйця, все ж таки вони дуже ніжні і зняти з них шкаралупу найскладніше. Тому краще купити свіжі яйця заздалегідь і дати їм кілька днів полежати. А якщо ви берете у місцевих фермерів яйця прямо з-під курей, краще залишити їх у холодильнику на кілька тижнів перед готуванням. А ось куплені в супермаркеті цілком можна використовувати відразу.
Ми звикли варити яйця відразу в холодній воді, але за словами шеф-кухарів, через це якраз чистка яєць і стає проблемною, оскільки білок не відстає від шкаралупи.Щоб цього не сталося, а процес чищення був легким, яйця потрібно опускати в окріп. Коли вони знову закиплять, прикрутити вогонь та варити 10 хвилин. Єдиний мінус цього процесу готування в тому, що свіже яйце бовтатиметься у воді і жовток може переміститися з серединки. Якщо вас цей момент не бентежить, то вперед.
Якщо ж естетичний вигляд яйця та жовток саме посередині важливий, тоді яйця можна приготувати на пару. Готування займе приблизно 11 хвилин, але яйце трохи жорсткіше, ніж після варіння
6 червня християни України за новим церковним календарем вшановують пам’ять преподобного Віссаріона, чудотворця Єгипетського та преподобного Іларіона Нового, ігумена Далматської обителі. Про ранні роки життя Висаріона відомо небагато. Він народився в з...
Знизити артеріальний тиск без таблеток можливо, особливо якщо тиск підвищився помірно або епізодично. Ось кілька ефективних способів, передають Патріоти України. Якщо хочеш, я можу допомогти створити коротку програму самоконтролю або план харчування пр...