А ви це знали? Як правильно зварити яйця, щоб вони не тріскалися та добре чистились

У меню дуже багато рецептів з вареними яйцями, і часом процес варіння та чищення займає дуже багато часу, сил та нервів. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як правильно зварити яйця, щоб вони не потріскалися та добре чистились, передають Патріоти України.

Як зварити яйця, щоб вони не тріскалися та добре чистились?

Незважаючи на те, що в готуванні хочеться використовувати свіжі яйця, все ж таки вони дуже ніжні і зняти з них шкаралупу найскладніше. Тому краще купити свіжі яйця заздалегідь і дати їм кілька днів полежати. А якщо ви берете у місцевих фермерів яйця прямо з-під курей, краще залишити їх у холодильнику на кілька тижнів перед готуванням. А ось куплені в супермаркеті цілком можна використовувати відразу.

Ми звикли варити яйця відразу в холодній воді, але за словами шеф-кухарів, через це якраз чистка яєць і стає проблемною, оскільки білок не відстає від шкаралупи.Щоб цього не сталося, а процес чищення був легким, яйця потрібно опускати в окріп. Коли вони знову закиплять, прикрутити вогонь та варити 10 хвилин. Єдиний мінус цього процесу готування в тому, що свіже яйце бовтатиметься у воді і жовток може переміститися з серединки. Якщо вас цей момент не бентежить, то вперед.

Якщо ж естетичний вигляд яйця та жовток саме посередині важливий, тоді яйця можна приготувати на пару. Готування займе приблизно 11 хвилин, але яйце трохи жорсткіше, ніж після варіння

Чому кава з молоком - не просто смачно, а ще й корисно: Вчені розставили крапки над "і"

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:45

Чи може улюблений ранковий напій не лише бадьорити, а й допомагати боротися із запаленням в організмі? Дослідження вчених із Копенгагенського університету дає обнадійливу відповідь: поєднання кави з молоком може мати потужний протизапальний ефект, пере...

Рис буде смачнішим, якщо не варити його у воді - ось чим замінити

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:12

Рис - один із найпопулярніших гарнірів: доступний, універсальний і швидкий у приготуванні. Але без правильного підходу він часто виходить прісним. Домашня кулінарка Андреа Воган радить просту, але ефективну заміну води - звичайний курячий бульйон, пере...