У меню дуже багато рецептів з вареними яйцями, і часом процес варіння та чищення займає дуже багато часу, сил та нервів. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як правильно зварити яйця, щоб вони не потріскалися та добре чистились, передають Патріоти України.
Як зварити яйця, щоб вони не тріскалися та добре чистились?
Незважаючи на те, що в готуванні хочеться використовувати свіжі яйця, все ж таки вони дуже ніжні і зняти з них шкаралупу найскладніше. Тому краще купити свіжі яйця заздалегідь і дати їм кілька днів полежати. А якщо ви берете у місцевих фермерів яйця прямо з-під курей, краще залишити їх у холодильнику на кілька тижнів перед готуванням. А ось куплені в супермаркеті цілком можна використовувати відразу.
Ми звикли варити яйця відразу в холодній воді, але за словами шеф-кухарів, через це якраз чистка яєць і стає проблемною, оскільки білок не відстає від шкаралупи.Щоб цього не сталося, а процес чищення був легким, яйця потрібно опускати в окріп. Коли вони знову закиплять, прикрутити вогонь та варити 10 хвилин. Єдиний мінус цього процесу готування в тому, що свіже яйце бовтатиметься у воді і жовток може переміститися з серединки. Якщо вас цей момент не бентежить, то вперед.
Якщо ж естетичний вигляд яйця та жовток саме посередині важливий, тоді яйця можна приготувати на пару. Готування займе приблизно 11 хвилин, але яйце трохи жорсткіше, ніж після варіння
І якщо раніше вибір тонального засобу часто нагадував гру у лотерею, то сьогодні, завдяки професійним порадам і технологіям, можна знайти відтінок, який буде ніби створений спеціально для вас, про це розповіло видання Real Simple, передають Патріоти Ук...
Війна в Україні суттєво змінила фінансовий ринок і підходи до отримання міжнародної допомоги. Традиційні методи не завжди гарантують необхідний рівень безпеки та ефективності транзакцій. Своєю чергою криптовалюти дозволяють виконувати швидкі прозорі оп...