А ви це знали? Коли фахівці не радять пити чай

Виявляється, пити чай можна не завжди. Фахівці зі здорового харчування не радять пити чай одразу після їжі, тому що це шкідливо для здоров'я. Чому — читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Фахівці зі здорового харчування не радять пити такий улюблений багатьма напій, як чай, одразу після їжі. А все тому, що в ньому міститься кофеїн, який заважає засвоєнню заліза в організмі.

Зазначається, що тут все залежить від багатьох факторів, зокрема, кількості, якості чаю, який випивається після їжі, а також часу, який минув після вживання їжі. Щоб не зашкодити своєму організму, варто зачекати не менше 40 хвилин і лише після цього заварювати собі чашку запашного напою. Також варто звертати увагу на стан здоров'я конкретної людини.

Варто запам'ятати, що чай краще не змішувати з продуктами харчування. Тому відокремлюйте основне приймання їжі та чаювання. Навіть якщо вам дуже подобається запивати бутерброди улюбленим напоєм.

Скільки ж чаю можна випивати в день? Яка доза вважається безпечною для здоров'я людини? Якщо у вас немає хронічних захворювань, можна випивати до 400 мл чаю на добу. Фахівці також радять робити це в першій половині дня. В разі, якщо у людини є ниркова недостатність, підвищений вміст сечової кислоти або сечокам'яна хвороба, краще пити менше чаю.

А ось чай у пакетиках не має жодної користі для організму людини. Тому його краще замінити на листовий. Адже він допомагає уповільнити процеси старіння, відновлює нормальну роботу ШКТ, має антибактеріальну дію та зміцнює захисні функції організму.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...