А ви це знали? Навіщо ставити склянки з водою і сіллю у мікрохвильовку - хитрощі господинь

Не всі люблять їжу розігріту у мікрохвильовці через те, що вона часто виходить надто сухою. Причиною тому принцип роботи самої печі. Саме тому рекомедується ставити разом зі стравою всередину камери склянку з водою. Але це не єдина причина, чому треба ставити у мікрохвильовку воду. До того ж, розміщати у ній корисно буде і сіль, передають Патріоти України.

Склянка з водою

По-перше, під час розігрівання їжі, нагрівається також і вода у склянці або чашці. Вона робить атмосферу всередині мікрохвильовки трошки більш вологою, через що страва виходить соковитішою. Але на цьому переваги такого сусідства не закінчуються.

Мікрохвильові печі конструюють із розрахунку на роботу із заповненою камерою. Якщо вона працюватиме порожня або навіть ледь заповнена, це швидко призведе до поломки приладу. Саме тому, якщо ви розігріваєте малу кількість їжі, наприклад один шматок піци, посудина з водою створить необхідне для коректної роботи навантаження.

І не бійтесь, що це розмочить вашу їжу до стану каші. За ті 30-60 секунд, які проводить страва у нагрівальній камері, вода не встигне закипіти і наповнити простір надмірною кількістю пари. Зволоження буде зовсім незначне, проте достатнє.

Тарілка з сіллю

Насправді, гріти сіль у мікрохвильовці жодної потреби нема. Цю речовину можна так використовувати завдяки її поглинальним властивостям.

Справа в тому, що їжа, яку ви ставите у піч, має запах, який з часом накопичується і відчиняти мікрохвильовку стає не дуже приємно. Щоби позбутись цього смороду і потрібна сіль. Залиште її на ніч всередині закритого приладу. Причому краще розсипати сіль тоненьким шаром, але так, щоби поверхня була якомога більшою. Так засіб спрацює краще. До ранку сіль прибере всі сторонні запахи.Не всі люблять їжу розігріту у мікрохвильовці через те, що вона часто виходить надто сухою. Причиною тому принцип роботи самої печі. Саме тому рекомедується ставити разом зі стравою всередину камери склянку з водою. Але це не єдина причина, чому треба ставити у мікрохвильовку воду. До того ж, розміщати у ній корисно буде і сіль.

OBOZREVATEL дізнався, у чому суть цих лайфхаків. Прості дії позбавлять зайвих проблем.

Склянка з водою

По-перше, під час розігрівання їжі, нагрівається також і вода у склянці або чашці. Вона робить атмосферу всередині мікрохвильовки трошки більш вологою, через що страва виходить соковитішою. Але на цьому переваги такого сусідства не закінчуються.

Мікрохвильові печі конструюють із розрахунку на роботу із заповненою камерою. Якщо вона працюватиме порожня або навіть ледь заповнена, це швидко призведе до поломки приладу. Саме тому, якщо ви розігріваєте малу кількість їжі, наприклад один шматок піци, посудина з водою створить необхідне для коректної роботи навантаження.

І не бійтесь, що це розмочить вашу їжу до стану каші. За ті 30-60 секунд, які проводить страва у нагрівальній камері, вода не встигне закипіти і наповнити простір надмірною кількістю пари. Зволоження буде зовсім незначне, проте достатнє.

Тарілка з сіллю

Насправді, гріти сіль у мікрохвильовці жодної потреби нема. Цю речовину можна так використовувати завдяки її поглинальним властивостям.

Справа в тому, що їжа, яку ви ставите у піч, має запах, який з часом накопичується і відчиняти мікрохвильовку стає не дуже приємно. Щоби позбутись цього смороду і потрібна сіль. Залиште її на ніч всередині закритого приладу. Причому краще розсипати сіль тоненьким шаром, але так, щоби поверхня була якомога більшою. Так засіб спрацює краще. До ранку сіль прибере всі сторонні запахи.

Звички, які крадуть вашу енергію: Ось що відбирає сили щодня

середа, 5 листопад 2025, 8:16

Часом ми відчуваємо втому навіть після повноцінного відпочинку. Причина може бути у звичках, які щодня "висмоктують2 вашу енергію. Експерти радять звернути увагу на такі моменти, передають Патріоти України. Нескінченне прокручування стрічки та порівнян...

Не дайте себе обдурити! Як обрати натуральний сир

середа, 5 листопад 2025, 7:45

Сир вважається одним із найпопулярніших продуктів у щоденному раціоні, однак не кожен із них справді натуральний. У гонитві за низькою ціною або тривалим терміном зберігання виробники часто додають замінники, що роблять продукт штучним за складом і сма...