А ви це знали? Що не можна позичати сусідам, щоб не "роздати" щастя

Чи не найбільша кількість народних прикмет стосується боргових зобов’язань. За повір’ями, деякі речі категорично не можна позичати сусідам, щоб не накликати у дім біду, передають Патріоти України.

Здавна не давали грошей у борг після заходу сонця або напередодні великих свят. У чому суть забобону та чи можна позичати сусідам сіль та столові прибори, читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Гроші в борг

Не варто віддавати останні гроші, адже, окрім практичних причин, це може відвернути від дому удачі та накликати фінансові труднощі у родину.

Звісно, багатії рідко просять гроші в борг, але у народі вважалося, що, повертаючи вам позику, заможня людина ділиться в своїм успіхом.

Старе повір’я звучить так: ніколи не позичайте гроші на ніч та по понеділках. Також краще не давати у борг напередодні і в день великих церковних свят чи у день народження дитини. Якщо хтось із ваших рідних поїхав у далеку дорогу – не давайте в цей день грошей і не беріть позику.

Ще одна прикмета пов’язана з небесними тілами: на убуваючий Місяць краще нічого не позичати.

Чи можна позичати хліб та сіль

У народі не радять віддавати останній шмат хліба – це може накликати злидні. Наші прабабусі також не віддавали хліб через поріг або після заходу сонця – це загрожувало втратою сімейної злагоди.

Сіль, за словами езотериків, має потужну енергетичну силу, тому якщо ви берете сіль у іншої людини, то можете привернути чужі неприємності у коханні чи роботі.

Якщо все ж позичили комусь сіль – не просіть її повернення, віддійте просто так.

Одяг

Вважається, що на одязі також лишається чужа енергетика. Можна поносити одяг того, в чиїх добрих намірах ви впевнені. Це може бути ваша мама чи сестра.

Якщо без позичання одягу не обійтися – візьміть або дайте за нього символічну плату, хоча б кілька монет.

Посуд

Тут така ж ситуація, як і з одягом. Кастрюлі, вилки, ложки, ножі, тарілки, якими ви регулярно користуєтеся, зберігає енергетику оселі і сім’ї.

Крім того, не радять зберігати вдома зламані чи розбиті столові прилади – це до розбитої долі.

Віник

Зараз, звісно, більшість користується пилососами. Здавна віник вважався потужним енергетично очищуючим засобом.

За повір’ями, віддати комусь віник – значить позбавити себе захисту і закликати в дім неприємності.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...