Холодець — традиційна українська страва, яку часто готують на свята. Щоб він не псувався і не втрачав своїх властивостей, потрібно знати всі умови його зберігання, передають Патріоти України.
Холодець готується з м'яса (найчастіше курка, індичка, свинина або яловичина), яке заливають бульйоном і залишають, щоб страва застигла до желеподібного стану.
Терміни зберігання домашнього холодцю залежать від умов зберігання, температури і тих інгредієнтів, з яких він був приготовлений. Придбаний холодець з яловичини чи свинини рекомендовано тримати за температури від 0 до 6 градусів у холодильнику в герметичному пакуванні не більше 10-15 днів.
Якщо придбаний в магазині холодець містить індиче або куряче м'ясо, тоді він може зберігатися за тієї ж температури близько одного місяця. Після відкриття пакування термін придатності, звісно, зменшується. Виробники це завжди вказують на етикетці, але зазвичай він не перевищує 12 годин.
Якщо ж ви приготували холодець вдома, то його можна зберігати в холодильнику не більше 3 днів. Але ви можете його заморозити до -18 градусів у морозильній камері і тоді він зможе простояти 2-4 місяці.
Інколи хочеться приготувати досить багато холодцю, заморозити його, щоб потім діставати і ласувати на свята чи сімейні застілля. Робити це можна, але повторне заморожування не рекомендоване через те, що воно може погіршити не лише текстуру, але й смак продукту.
Щоб заморозити холодець правильно, слід дотримуватися таких кроків:
Інколи м'ясо і бульйон для холодцю не розділяють, а охолоджують і заморожують в одному контейнері за щільно закритою кришкою.
Якщо ви заморожувати м'ясо і бульйон окремо, тоді слід дотримуватися такої інструкції:
Якщо ж ви заморожували холодець цілком, тоді його потрібно дістати з морозильної камери, перекласти у каструлю на найменший вогонь, почекати, поки страва розстане. Розлити по ємностях чи тарілках, поставити до холодильника для застигання.
Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...