А ви це знали? Вчені назвали найкращий вид хліба, який знижує ризик раку

Про хліб можна нерідко почути негативні відгуки в плані впливу на здоров'я, хоча насправді було доведено, що деякі сорти дуже корисні та є профілактикою серцево-судинних та інших захворювань, позитивно впливають на довголіття. Про це передає Express, зазначають Патріоти України.

Які ж види хлібобулочних виробів вважаються найкориснішими та чому? Відповідь на це питання дав відомий американський лікар і письменник Стівен Гандрі, з посиланням на дослідження науковців.

Як звертає увагу кардіолог у своїй новій книзі "Парадокс рослин", ячмінний хліб містить мало вуглеводів, при цьому містить вітаміни та мінерали, клітковину, селен і багато інших поживних речовин, яких немає в хлібі, приготованому з рафінованої хлібної муки.За словами нутриціологів, дієтичні переваги ячменю значні та більш корисні, ніж інші зерна.

У порівнянні з багатьма іншими злаками, навіть з іншими цільними зернами, ячмінь містить менше жиру і калорій, проте більше - харчових волокон і деяких мікроелементів. Вважається, що вживання ячмінного хліба корисно для зниження ризику ішемічної хвороби серця, діабету і навіть деяких видів раку.

У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров'я, було додатково проаналізовано зв'язок ячменю зі здоровим старінням.

У цій роботі зазначається, що ячмінь "має різні переваги для здоров'я", в тому числі має здатність знижувати рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності в крові, тим самим знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.

"Він має низький глікемічний індекс, який допомагає контролювати рівень глюкози в крові та інсулін, що є корисним для здоров'я кишечника та його здатності зменшувати вісцеральний жир", - йдеться в дослідженні. Науковці в ході дослідження давали мишам ячмінь, щоб визначити його вплив на тривалість життя, і так був зафіксований його позитивний ефект.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...