Про хліб можна нерідко почути негативні відгуки в плані впливу на здоров'я, хоча насправді було доведено, що деякі сорти дуже корисні та є профілактикою серцево-судинних та інших захворювань, позитивно впливають на довголіття. Про це передає Express, зазначають Патріоти України.
Які ж види хлібобулочних виробів вважаються найкориснішими та чому? Відповідь на це питання дав відомий американський лікар і письменник Стівен Гандрі, з посиланням на дослідження науковців.
Як звертає увагу кардіолог у своїй новій книзі "Парадокс рослин", ячмінний хліб містить мало вуглеводів, при цьому містить вітаміни та мінерали, клітковину, селен і багато інших поживних речовин, яких немає в хлібі, приготованому з рафінованої хлібної муки.За словами нутриціологів, дієтичні переваги ячменю значні та більш корисні, ніж інші зерна.
У порівнянні з багатьма іншими злаками, навіть з іншими цільними зернами, ячмінь містить менше жиру і калорій, проте більше - харчових волокон і деяких мікроелементів. Вважається, що вживання ячмінного хліба корисно для зниження ризику ішемічної хвороби серця, діабету і навіть деяких видів раку.
У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров'я, було додатково проаналізовано зв'язок ячменю зі здоровим старінням.
У цій роботі зазначається, що ячмінь "має різні переваги для здоров'я", в тому числі має здатність знижувати рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності в крові, тим самим знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.
"Він має низький глікемічний індекс, який допомагає контролювати рівень глюкози в крові та інсулін, що є корисним для здоров'я кишечника та його здатності зменшувати вісцеральний жир", - йдеться в дослідженні. Науковці в ході дослідження давали мишам ячмінь, щоб визначити його вплив на тривалість життя, і так був зафіксований його позитивний ефект.
Українським автовласникам варто негайно перевірити багажник — відтепер відсутність аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки може коштувати не лише штрафу, а й водійського посвідчення або навіть арешту. Про це повідомило видання Uamotors, переда...
Поки на гілочках не з'явилося листя, не проводять обрізання слив, вишень, черешень, персика, аличі, мигдалю і абрикоса. Ці плодові дерева можна обрізати лише тоді, коли вони вийшли зі стану спокою. Якщо ж не прислухатися до цієї поради — пошкодите, пер...