А ви це знали? Вчені назвали найкращий вид хліба, який знижує ризик раку

Про хліб можна нерідко почути негативні відгуки в плані впливу на здоров'я, хоча насправді було доведено, що деякі сорти дуже корисні та є профілактикою серцево-судинних та інших захворювань, позитивно впливають на довголіття. Про це передає Express, зазначають Патріоти України.

Які ж види хлібобулочних виробів вважаються найкориснішими та чому? Відповідь на це питання дав відомий американський лікар і письменник Стівен Гандрі, з посиланням на дослідження науковців.

Як звертає увагу кардіолог у своїй новій книзі "Парадокс рослин", ячмінний хліб містить мало вуглеводів, при цьому містить вітаміни та мінерали, клітковину, селен і багато інших поживних речовин, яких немає в хлібі, приготованому з рафінованої хлібної муки.За словами нутриціологів, дієтичні переваги ячменю значні та більш корисні, ніж інші зерна.

У порівнянні з багатьма іншими злаками, навіть з іншими цільними зернами, ячмінь містить менше жиру і калорій, проте більше - харчових волокон і деяких мікроелементів. Вважається, що вживання ячмінного хліба корисно для зниження ризику ішемічної хвороби серця, діабету і навіть деяких видів раку.

У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров'я, було додатково проаналізовано зв'язок ячменю зі здоровим старінням.

У цій роботі зазначається, що ячмінь "має різні переваги для здоров'я", в тому числі має здатність знижувати рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності в крові, тим самим знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.

"Він має низький глікемічний індекс, який допомагає контролювати рівень глюкози в крові та інсулін, що є корисним для здоров'я кишечника та його здатності зменшувати вісцеральний жир", - йдеться в дослідженні. Науковці в ході дослідження давали мишам ячмінь, щоб визначити його вплив на тривалість життя, і так був зафіксований його позитивний ефект.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...