Бережіться! Чому солодкий чай може стати небезпекою для вашого організму

Солодкий чай – це холодний чай з великою кількістю цукру. Історія його появи пов’язана з підвищеним попитом на освіжаючі напої в літній період, передають Патріоти України.

Спочатку солодкий чай споживали влітку, але зараз цей напій є частиною щоденного раціону впродовж року. Дієтологи закликають уважніше ставитися до вибору напоїв і пропонують здорові альтернативи для тих, хто не готовий повністю відмовитися від улюбленого смаку, пише eatthis.com.

Одним із головних побічних ефектів регулярного вживання солодкого чаю є збільшення ризику розвитку діабету 2 типу.

"Напої, які містять велику кількість цукру, є однією з основних причин таких захворювань, як ожиріння та діабет", – пояснює дієтолог Бет Чіодо.

За результатами досліджень, зменшення споживання солодких напоїв допомагає знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Оскільки чай і кава мають численні переваги для здоров’я, найкращим вибором буде пити їх без додавання цукру. Якщо це складно, можна замінити звичний цукор на корисні підсолоджувачі, такі як стевія.

Стевія і фрукти є натуральними рослинними підсолоджувачами, які не спричиняють підвищення рівня цукру в крові.

Навіть якщо ви усвідомлюєте, що вживання солодких напоїв може підвищити ризик захворіти на діабет 2 типу, але відмовитися складно, Чіодо пропонує практичні рішення.

"Маленькі зміни можуть мати суттєвий ефект. Спробуйте почати з того, щоб змішати половину порції несолодкого чаю з вашою звичною порцією солодкого, поступово збільшуючи частку несолодкого чаю. Це дозволить вам знизити кількість цукру, який ви споживаєте, і відповідно зменшити ризик розвитку діабету 2 типу", – радить Чіодо.

Чому кава з молоком - не просто смачно, а ще й корисно: Вчені розставили крапки над "і"

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:45

Чи може улюблений ранковий напій не лише бадьорити, а й допомагати боротися із запаленням в організмі? Дослідження вчених із Копенгагенського університету дає обнадійливу відповідь: поєднання кави з молоком може мати потужний протизапальний ефект, пере...

Рис буде смачнішим, якщо не варити його у воді - ось чим замінити

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:12

Рис - один із найпопулярніших гарнірів: доступний, універсальний і швидкий у приготуванні. Але без правильного підходу він часто виходить прісним. Домашня кулінарка Андреа Воган радить просту, але ефективну заміну води - звичайний курячий бульйон, пере...