Солодкий чай – це холодний чай з великою кількістю цукру. Історія його появи пов’язана з підвищеним попитом на освіжаючі напої в літній період, передають Патріоти України.
Спочатку солодкий чай споживали влітку, але зараз цей напій є частиною щоденного раціону впродовж року. Дієтологи закликають уважніше ставитися до вибору напоїв і пропонують здорові альтернативи для тих, хто не готовий повністю відмовитися від улюбленого смаку, пише eatthis.com.
Одним із головних побічних ефектів регулярного вживання солодкого чаю є збільшення ризику розвитку діабету 2 типу.
"Напої, які містять велику кількість цукру, є однією з основних причин таких захворювань, як ожиріння та діабет", – пояснює дієтолог Бет Чіодо.
За результатами досліджень, зменшення споживання солодких напоїв допомагає знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Оскільки чай і кава мають численні переваги для здоров’я, найкращим вибором буде пити їх без додавання цукру. Якщо це складно, можна замінити звичний цукор на корисні підсолоджувачі, такі як стевія.
Стевія і фрукти є натуральними рослинними підсолоджувачами, які не спричиняють підвищення рівня цукру в крові.
Навіть якщо ви усвідомлюєте, що вживання солодких напоїв може підвищити ризик захворіти на діабет 2 типу, але відмовитися складно, Чіодо пропонує практичні рішення.
"Маленькі зміни можуть мати суттєвий ефект. Спробуйте почати з того, щоб змішати половину порції несолодкого чаю з вашою звичною порцією солодкого, поступово збільшуючи частку несолодкого чаю. Це дозволить вам знизити кількість цукру, який ви споживаєте, і відповідно зменшити ризик розвитку діабету 2 типу", – радить Чіодо.
Уявіть, що ви створюєте чарівний сад, повний барвистих квітів. Виберіть один з трьох варіантів: бархатці, іриси або лілійники. Ваш вибір відкриє приховані риси характеру, про які ви могли навіть не здогадуватись, передають Патріоти України. Бархатці — ...
Багато хто вважає, що щоденне вживання піци, пасти та інших калорійних італійських страв обов’язково призведе до набору зайвої ваги. Проте італійці вже століттями насолоджуються улюбленими стравами і при цьому залишаються стрункими та здоровими. У чому...