Бережіться! Чому солодкий чай може стати небезпекою для вашого організму

Солодкий чай – це холодний чай з великою кількістю цукру. Історія його появи пов’язана з підвищеним попитом на освіжаючі напої в літній період, передають Патріоти України.

Спочатку солодкий чай споживали влітку, але зараз цей напій є частиною щоденного раціону впродовж року. Дієтологи закликають уважніше ставитися до вибору напоїв і пропонують здорові альтернативи для тих, хто не готовий повністю відмовитися від улюбленого смаку, пише eatthis.com.

Одним із головних побічних ефектів регулярного вживання солодкого чаю є збільшення ризику розвитку діабету 2 типу.

"Напої, які містять велику кількість цукру, є однією з основних причин таких захворювань, як ожиріння та діабет", – пояснює дієтолог Бет Чіодо.

За результатами досліджень, зменшення споживання солодких напоїв допомагає знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Оскільки чай і кава мають численні переваги для здоров’я, найкращим вибором буде пити їх без додавання цукру. Якщо це складно, можна замінити звичний цукор на корисні підсолоджувачі, такі як стевія.

Стевія і фрукти є натуральними рослинними підсолоджувачами, які не спричиняють підвищення рівня цукру в крові.

Навіть якщо ви усвідомлюєте, що вживання солодких напоїв може підвищити ризик захворіти на діабет 2 типу, але відмовитися складно, Чіодо пропонує практичні рішення.

"Маленькі зміни можуть мати суттєвий ефект. Спробуйте почати з того, щоб змішати половину порції несолодкого чаю з вашою звичною порцією солодкого, поступово збільшуючи частку несолодкого чаю. Це дозволить вам знизити кількість цукру, який ви споживаєте, і відповідно зменшити ризик розвитку діабету 2 типу", – радить Чіодо.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...