У період новорічних і різдвяних свят майже в кожній родині з'являється вазочка з шоколадними цукерками. Солодкі подарунки заведено класти дітям під ялинку і дарувати коробочки зі смакотою близьким членам сім'ї, передають Патріоти України.
Однак, попри на те, що шоколад є відмінним суперфудом, який регулює обмін речовин і сприяє виробленню серотоніну, ендорфінів і дофаміну, він може також стати небезпечним продуктом. Дієтолог Олена Соломатіна закликала не зловживати шоколадними цукерками, через те, що це може призвести до негативних наслідків.
За словами фахівця, часто при виготовленні шоколадних цукерок використовують не справжній шоколад, а замінники масла какао. І таким чином приємні ласощі перетворюється на "хімічну бомбу". Такі добавки не засвоюються організмом, а осідають у вигляді поганого холестерину в організмі та провокують розвиток різних захворювань.
Як зазначає дієтолог Соломатіна, батькам варто більш ретельно підходити до вибору солодощів на свята і не давати дітям такі продукти. Велика кількість шоколадних цукерок у дітей може призвести до порушення обміну речовин і зайвої ваги в юному віці.
Редиска – одна з перших культур, які висівають навесні. Але навіть досвідчені городники нерідко стикаються з проблемою стрілкування, коли замість соковитого коренеплоду рослина витягується вгору. У такому разі редиска стає твердою, волокнистою, гіркою ...
Чому ін’єкційні препарати (ботулотоксини, гіалуронова кислота, філери, біоревіталізанти тощо), потрапляють не туди, куди мали б, та чому можують призвести до незворотної втрати зору, розповів офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург, кандидат медичн...