Бережіться, це треба знати! Шоколадні цукерки можуть бути дуже небезпечні

У період новорічних і різдвяних свят майже в кожній родині з'являється вазочка з шоколадними цукерками. Солодкі подарунки заведено класти дітям під ялинку і дарувати коробочки зі смакотою близьким членам сім'ї, передають Патріоти України.

Однак, попри на те, що шоколад є відмінним суперфудом, який регулює обмін речовин і сприяє виробленню серотоніну, ендорфінів і дофаміну, він може також стати небезпечним продуктом. Дієтолог Олена Соломатіна закликала не зловживати шоколадними цукерками, через те, що це може призвести до негативних наслідків.

За словами фахівця, часто при виготовленні шоколадних цукерок використовують не справжній шоколад, а замінники масла какао. І таким чином приємні ласощі перетворюється на "хімічну бомбу". Такі добавки не засвоюються організмом, а осідають у вигляді поганого холестерину в організмі та провокують розвиток різних захворювань.

Як зазначає дієтолог Соломатіна, батькам варто більш ретельно підходити до вибору солодощів на свята і не давати дітям такі продукти. Велика кількість шоколадних цукерок у дітей може призвести до порушення обміну речовин і зайвої ваги в юному віці.

Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...