Більшість людей забувають це зробити після прання: ТОП-3 помилки, які шкодять пральній машині

Після прання ми часто витягуємо з барабана випраний одяг і одразу біжимо його розвішувати, щоб швидше висохнув. А про пральну машинку, яка подарувала нам таку можливість ходити у чистих речах, просто забуваємо, передають Патріоти України.

Але така техніка також потребує особливого догляду. І якщо постійно забувати про елементарні правила поводження з машинкою, з часом вона може або зламатися, або почати неприємно пахнути, що також відобразиться на запаху ваших речей.

Часто ми не задумуємося, що потрібно робити з пральною машиною після завершення прання. Нам здається, що її потрібно лише вимкнути з розетки – і на цьому все. Але це не так. Є три правила, яких потрібно дотримуватися, якщо ви хочете зберегти вашу техніку цілою і чистою.

1. Залишати дверцята відчиненими

Коли закінчиться цикл прання і ви дістанете одяг з барабану, залиште відчиненими дверцята пральної машини хоча б на декілька годин. Так машинка зможе краще висохнути.

Якщо постійно зачиняти дверцята після прання, то з часом всередині вашого приладу "заведеться" неприємний затхлий запах, який може перенестися і на одяг, який ви будете прати. Вологе середовище дуже сприяє поширенню бактерій, які й стають причиною такого запаху.

2. Промивати і сушити лоток для порошку

У лотку для миючих засобів після прання може залишатися трішки порошку, який прилип до стінок. З часом такі залишки нашаровуються і їх стає все більше. В такому середовищі теж можуть накопичуватися шкідливі бактерії. Тому потрібно після кожного прання виймати лоток, добре його промивати і сушити.

3. Протирати резиновий ущільнювач

Після прання у резиновому ущільнювачі можуть лишитися вода, миючі засоби і бруд. Тому потрібно протирати внутрішню частину ущільнювача щоразу після користування пральною машинкою. Якщо цього не робити, то накопичений бруд під час наступного прання опиниться у барабані разом з одягом.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...